Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BH Bikes lanceert de BH Core Carbon

Een nieuwigheid van BH Bikes op elektrisch gebied: het merk komt op de markt met de BH Core Carbon. Deze elektrische racefiets voorziet in geïntegreerde onderdelen en een actieradius tot 220 kilometer.

De BH Core-collectie werd vorig seizoen gelanceerd. De Spaanse fietsfabrikant heeft de lat nu wat hoger gelegd met de introductie van een lichtgewicht, carbon frame. De lichtste uitvoering uit de BH Core Carbon-reeks weegt 12,5 kilogram. Hij voorziet in dezelfde technologie als de onlangs gelanceerde BH RS1. De fabrikant stelt fietsers op deze e-bike hetzelfde rijgevoel te willen geven als op een conventionele racefiets.

Tot 220 kilometer actieradius

De elektrische BH Core-fietsen zijn standaard uitgerust met een batterij van 540 Wh. Dankzij de hoge energiedichtheid is het de Spanjaarden gelukt de accu een compacte vorm te geven. De batterij zit geïntegreerd in het frame en kan een bereik bieden van 165 kilometer.

Je hebt de mogelijkheid om de fiets met een tweede batterij uit te rusten. De extra XPro batterij voegt nog eens 180 Wh toe, zodat de totale opslag 720 Wh bereikt en de actieradius tot 220 kilometer oploopt. De flesvormige batterij heeft een plug & ride-aansluiting. Je plaatst de batterij in de bidonhouder. Zonder dat enige verbinding noodzakelijk is, heb je extra energie. Als de additionele batterij niet wordt gebruikt, is de bidonhouder geschikt voor drinkbussen.

De elektrische Core heeft een 2ESMAG motor van 2,2 kilogram. Dit is 300 gram minder dan bij zijn voorganger dankzij het gebruik van magnesium. Hij biedt een koppel tot 65 Nm en is vrij compact met een Q-factor van 163 millimeter. De plaatsing centraal en laag in het frame moet de stabiliteit verbeteren.

In de stem geïntegreerd zit de Core-display. Hierop schakel je tussen de vier ondersteuningsstanden. Gekleurde ledlichten tonen het batterijlaadniveau en de actuele modus op een visueel duidelijke manier. Met behulp van de Core-app op de smartphone kun je de kracht- en acceleratieparameters aanpassen.

Het is ook mogelijk de geïntegreerde Core ANT+ receiver toe te voegen. Die maakt een verbinding met een Garmin-toestel mogelijk. Daarmee kun je nog meer informatie opvragen, zoals het batterijpercentage, de cadans, het ondersteuningsniveau en het bereik.

Integratie

De BH Core beschikt over dezelfde technologie die ook in de niet-ondersteunde high-end fietsen van BH Bikes is verwerkt. Zo heeft de BH Core hetzelfde Toray carbon en hetzelfde HCIM-productieproces. Dit resulteert in een frame en vork die samen 1.370 gram wegen. De BH Core heeft dezelfde Kamm Tail-buizen als de RS1. Kabels zijn volledig uit het zicht weggewerkt. De nieuwe zadelpenklem met een verborgen dubbelschroef en steekassen met een hendel die in de as glijdt, dragen bij aan een cleane uitstraling.

De BH Core is verkrijgbaar in vijf verschillende kleurenafwerkingen. Daarnaast is hij onderdeel van het BH Unique-programma. Dit houdt in dat de fiets in de online confirgurator gepersonaliseerd kan worden en leverbaar is in 32.000 verschillende kleurencombinaties. De BH Core Carbon-collectie bevat vijf modellen: twee voor gravel en drie voor wielrennen. Hij is leverbaar vanaf 5,499 euro.

Gerelateerde artikels