Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Beklim de Stelvio en steun de strijd tegen astma en muco

Duid aan in je agenda: 22 tot 24 juni 2017.

Van 22 tot 24 juni is Bormio de place to be. Dan kan je de legendarische cols uit de Giro, die dit jaar zijn honderdste editie viert, beklimmen. Om die honderdste verjaardag van de Ronde van Italië te vieren vind je bij de nieuwe Grinta! de Gazzetta Giro.

Donderdag 22 juni is een opwarmertje. Iedereen fietst, loopt of wandelt vrij. Een verkenning, zeg maar.

De volgende dag kan je je tot koning(in) van de Passo Gavia kronen, als je deze berg langs twee zijden durft te beklimmen natuurlijk. Voor de lopers is er de Semi Maratona Giro Di Cancano, een halve marathon langs het prachtige meer van Cancano. Wandelaars kunnen zich dan weer uitleven tijdens een vijftien kilometer lange natuurwandeling.

Op zaterdag 24 juni beklimt iedereen vanuit Bormio de Stelvio. Voor fietsers in topvorm is er de Il Pirato. Dan ga je via de Mortirolo over de Passo Gavia om te eindigen op de Stelvio. Uiteraard mogen s avonds de pasta party en after bike party niet ontbreken.

Bovendien fiets, loop of wandel je niet voor niets. Passo Dello Stelvio strijdt tegen astma en mucoviscidose. De organisatie wil tonen dat ook mensen met die aandoeningen sportieve prestaties kunnen leveren, mits de nodige medische begeleiding. Beweging is namelijk voor elke mens essentieel.

Duid het weekend nu al met stip aan in je agenda. Inschrijven doe je hier.

Gerelateerde artikels