Deel dit artikel:

BBB Cycling ontwerpt samen met Taylor Phinney nieuwe helm

BBB Cycling heeft een nieuw design van haar BBB Maestro MIPS onthuld. Dit speciale ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Taylor Phinney en Jack Ultra Cyclist. De helm is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

De nieuwste BBB-helm maakt deel uit van de zogeheten BBB Cycling Limited Series en is ontworpen door Manifest Butter. Deze creatieve studio is in handen van ex-prof Taylor Phinney en zijn compagnon David Roselló. BBB Cycling betrok ook Jack Thompson bij het project en ontwerp. Thompson, beter bekend als Jack Ultra Cyclist, is een Australische ultrarenner die vaak knotsgekke uitdagingen aangaat. Momenteel is hij bezig om een miljoen hoogtemeters in één jaar te overwinnen. Hiermee zamelt hij geld in voor goede doelen die zich inzetten voor verbetering van de geestelijke gezondheidszorg.

Inspiratie

Zowel Thompson als Phinney is in het verleden open geweest over hun worsteling met geestelijke gezondheid en depressie. Dit diende mede als inspiratie voor het ontwerp van de speciale BBB Maestro MIPS. “De helm beschermt het hoofd en symboliseert tegelijkertijd de noodzaak om de kostbaarheid van de menselijke geest te beschermen, wat de kern vormt van de fysieke en creatieve inspanningen van zowel Jack als Manifest Butter”, stelt BBB Cycling in een persbericht.

Korte film

Ter ere van de lancering van de helm heeft BBB Cycling een korte film gemaakt. Deze heet ‘A place to protect’. De helm is sinds deze week op de website van Ride Out Amsterdam en in enkele winkels in België en Nederland verkrijgbaar voor 149,95 euro. Wie er eentje wil hebben, moet er snel bij zijn want de helm is er in een gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks. De offline verkooppunten vind je hier.