Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Basso en Faema worden partners en veilen fiets voor goede doel

Koffie en koers gaan hand in hand. Daarom is het eigenlijk maar logisch dat Basso en Faema, twee Italiaanse merken, partners worden. De eerste samenwerking tussen de fiets- en koffiemerken is een unieke Basso Diamante in Faema-kleuren, die wordt geveild voor het goede doel.

Echte koersliefhebbers kennen Faema ongetwijfeld nog als sponsor in het wielrennen, want onder andere Eddy Merckx reed voor de befaamde wit-rode Faema-ploeg. De fabrikant van professionele espressoapparaten gaat nu een samenwerking aan met Basso, het Italiaanse fietsmerk dat nog altijd in Italië zelf produceert. Dat gebeurt niet uit commerciële beweegredenen, maar vanwege gemeenschappelijke waarden, zo verzekeren ze.

Het eerste resultaat dat eruit voortvloeit, is alvast knap. Basso stopte drie Diamante’s in een Faema-thema en schonk twee daarvan aan Faema om tentoon te stellen. De derde wordt openbaar verkocht ten voordele van World Bicycle Relief, dat fietsen verdeelt in ontwikkelingslanden om mensen letterlijk en figuurlijk vooruit te helpen. Klik hier om de fiets te bewonderen en er misschien wel op te bieden.

Gerelateerde artikels