Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Australiër zet de achtervolging in op Tourpeloton

Jack Thompson is vandaag aan een bijzondere uitdaging begonnen. De in Girona gevestigde Australiër, beter bekend als Jack Ultra Cyclist, is in Brest opgestapt om het volledige Tourparcours te rijden. Zijn doel is om vóór de Tourrenners op de Champs-Élysées in Parijs te zijn. Zijn missie heet: The Amazing Chase - presented by Wahoo.

Jack Thompson heeft naam gemaakt met extreme uitdagingen op de fiets. Hij heeft inmiddels al meerdere wereldrecords op z’n naam staan en traint voortdurend om het maximale uit zichzelf te halen. Hij gaat niet zelden knotsgekke uitdagingen aan, waarbij het veelal draait om absurd lange afstanden fietsen en ongekend veel hoogtemeters overwinnen.

Daar zit een sterke motivatie achter. Thompson dreigde als twintiger van het pad te geraken. Hij feestte er lustig op los, raakte verslaafd aan drugs en werd depressief. Uiteindelijk werd hij zelfs in een afkickkliniek opgenomen. Tegenwoordig houdt hij met fietsen zijn depressie en verslaving onder controle. De extreme uitdagingen heeft hij nodig om zichzelf in bedwang te houden.

Dromen van het geel

Als kleine jongen volgde Thompson al de Ronde van Frankrijk. Hij droomde ervan om ooit zelf in het geel de Champs-Élysées op te draaien. Tot professioneel wielrenner heeft hij het nooit geschopt, maar hij heeft nu wel een concept bedacht bedacht waarmee hij de profs tóch kan verslaan. Met The Amazing Chase wilt hij het Tourparcours rijden in de helft van de tijd die het peloton nodig heeft.

Twee etappes per dag

Terwijl de profs vandaag genieten van de rustdag, is Thompson in Brest aan zijn challenge begonnen. Hij heeft het peloton dus een voorsprong van tien dagen gegeven. Om als eerste in Parijs te zijn, zal Thompson iedere dag de afstand van meer dan twee etappes moeten afleggen. Dat komt neer op een gemiddelde van 338 kilometer per dag. Slaagt zijn missie, dan is hij de persoon die het snelste ooit het exacte parcours van de Tour de France heeft afgelegd.

Dit hele avontuur wordt vastgelegd door Wahoo. Daarnaast krijgt Thompson steun van zijn sponsoren Specialized, Velocio en BBB Cycling.

Gerelateerde artikels