Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Astana-renners starten Giro met nieuwe Limar helm

De Giro is net als de Tour steeds meer een showcase van alle nieuwigheden die eraan zitten te komen vanuit de fietsindustrie. Het team van Astana bijvoorbeeld mag zijn opwachting maken met de nieuwe Air Master aerohelm van Limar.

Oplettende kijkers zullen zeggen dat de Limar al een echte aerohelm in de collectie had en inderdaad, dat is de Air Speed, de helm  waarmee  ze Michael Valgren Andersen de laatste Amstel Gold Race mee hadden zien winnen. In de Giro is de Deen er niet bij als het volledige Astana team met de Air Master van start gaat. Limar ontwikkelde de helm trouwens in samenwerking met het Kazachse team.

n de warme omstandigheden waarin een grote ronde vaak gereden wordt, moet een helm natuurlijk vooral goed ventileren. Anno 2018 moet hij ook goede aero-kwaliteiten hebben, en het draagcomfort moet vanzelfsprekend uitmuntend zijn, voor die lange dagen op de fiets. Limar trok daarom naar de windtunnel van Magny-Cours om het optimum tussen aerodynamica en ventilatie uit te puzzelen en rustte het binnenwerk uit met een Air Fit verstelsysteem, dat superlicht is maar wel aanpasbaar in horizontale en verticale richting. De Air Master is veel meer ‘open’ dan de Air Speed, die meer in het voorjaar op zijn plaats is, als de temperaturen nog aan de frisse kant zijn.

Op de website is alle info over de Air Master te vinden