Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Andrea Tafi met Johan Museeuw aan de start van eigen Mapei Cycling Tour

Andrea Tafi was altijd een van de uithangborden van de fameuze Mapei-ploeg. De paden van de Italiaan en Mapei kruisen elkaar opnieuw, ditmaal voor de Andrea Tafi Mapei Cycling Tour. Die gaat door op zaterdag 21 augustus. Als deelnemer stap je op in Grâce-Hollogne.

Net als zoveel organisatoren had de Andrea Tafi Mapei Cycling Tour vorig jaar last van het coronavirus. Het jaarlijkse wielerevent kon om die reden niet doorgaan. De organisatie ziet nu licht aan het einde van de tunnel en is blij dat ze opnieuw een groot aantal sportievelingen mag verwelkomen. Het wordt alweer de vierde editie van de Andrea Tafi Mapei Cycling Tour.

De naam van het event doet al vermoeden wie de hoofdgast van de dag is: Il Gladiatore, ooit winnaar van de Ronde van Lombardije, Parijs-Roubaix, Parijs-Tours en de Ronde van Vlaanderen, is erbij om te fietsen en met iedereen een babbel te maken. De organisatie heeft echter nóg iemand van naam gestrikt: Johan Museeuw. Als oud-ploeggenoot van Andrea Tafi bij Mapei is hij een meer dan logische gast. Zeker ook omdat hij oud-wereldkampioen is en Mapei, organisator van dit wielerfeest, dit jaar verbonden is aan de wereldkampioenschappen wielrennen in Vlaanderen.

Wie zich wilt inschrijven heeft keuze uit drie routes: 113 kilometer (1.334 hoogtemeters), 87 kilometer (1.021 hoogtemeters) en 60 kilometer (490 hoogtemeters). Iedereen is vrij om tussen 7 en 9 uur van start te gaan. Om 8.30 uur schiet de groepsrit met Tafi en Museeuw in gang. Startlocatie is de vestiging van Mapei (Industriezone – Rue de l’Avenir 40, 4460 Grâce-Hollogne).

Fietsers kunnen bij hun registratie kiezen uit twee inschrijfformules: eentje van 10 euro en eentje van 8 euro. Bij de variant van 10 euro is een goodiebag inbegrepen. Hierin zitten een bidon en zonnebril van Mapei, een gel en een drankkaart. Na de fietstocht is het mogelijk om op de Mapei-site wat te eten en drinken.

Coppa Grinta!

De Andrea Tafi Mapei Cycling Tour is wederom onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst van kwalitatief hoogstaande toertochten die je met plezier eens zult willen fietsen. Niet alleen omdat de organisatie als een huis staat en de parcoursen aansprekend zijn, maar ook vanwege de goede bevoorradingen, toffe sfeer, verzorgde après-bike en perfecte accommodaties om fietsers te ontvangen.