Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Amerikaan die fietsendief overmeesterde plaatst achtervolging op Strava

Een opmerkelijke rit op Strava.

Op Strava kwamen we een opmerkelijke rit tegen. Het is die van de Amerikaan Edward Dorsey, die toevallig ook voor Strava blijkt te werken. Het bijschrift: “Just your average morning ride to bike thief chase, to rugby tackling and eventual apprehension.

Dorsey kwam in augustus aan bij Rapha Club in San Francisco toen hij zag dat een fiets werd gestolen. Hij zette meteen de achtervolging, samen met Andy Goessling, barista van de stijlvolle zaak. Die sprong op de fiets van één van de klanten (“Bijna precies mijn maat”).

Gemakkelijk bleek het niet om de fietsendief tot stoppen te dwingen. Hij reed bewust tegen het verkeer in. Terwijl Goessling de politie belde en met de andere hand zijn stuur vasthield, probeerde hij de dief met schoppende en slaande bewegingen uit evenwicht te brengen. Dat mislukte.

Het was uiteindelijk Dorsey die de dief naar eigen zeggen wist te tackelen. Er volgde een worsteling, maar Dorsey wist de dief desondanks in bedwang te houden. De politie pakte de man op, de gestolen fiets ging terug naar de eigenaar bij Rapha. Aan kudo’s geen gebrek na deze rit van ruim vijftig kilometer…

Gerelateerde artikels