Deel dit artikel:

American Classic lanceert collectie mountainbike-banden

Met gepaste trots kondigt American Classic zijn rentree op de mountainbikescène aan. De collectie van enduro-,trail- en downcountrybanden is meteen een uitstekende binnenkomer.

Vier verschillende loopvlakprofielen en drie verschillende constructietechnologieën bieden voor de American Classic mountainbikebanden een ruime keuze voor bikers bij wie prestaties voorop staan. 

Elk van de drie constructieontwerpen is geoptimaliseerd voor het beoogde gebruik. De Mauka downcountry band maakt gebruik van Stage TR-L Armor, een lichtere versie van de TR (trail) constructie, en is bedoeld voor agressief crosscountry rijden. De Stage TR-L Armor bestaat uit een 1,5-ply 60 tpi-karkas met daarop het Rubberforce G compound van American Classic.

De Stage EN Armor (enduro) en Stage TR Armor (trail) constructies zijn beschikbaar op de drie banden die bedoeld zijn voor agressiever rijden – Vulcanite, Tectonite, en Basanite. Stage EN Armor en TR Armor gebruiken elk hun eigen speciaal samengestelde rubbersamenstelling die is geoptimaliseerd voor het beoogde gebruik. Stage EN Armor heeft een tweelaags 120 tpi-karkas met een drievoudige profielsamenstelling, terwijl Stage TR Armor een tweelaags 60 tpi-karkas heeft met een dubbele profielsamenstelling.

Elk model wordt aangeboden in zowel 27,5″ als 29″ diameters (behalve Mauka) en wordt aangeboden in een geoptimaliseerde breedte.

Mauka

Mauka is het Hawaïaanse woord voor ‘richting de berg’ en dat is exact waar deze band voor bedoeld is. Deze band klimt zoals een lichte crosscountry-band en daalt af als een echte trailband. Het centrale loopvlak heeft kleine noppen, langs de zijkanten krijg je eerder steviger noppen, alles om zo een lage rolweerstand te koppelen aan veel grip en vertrouwen. De Rubberforce G-compound smijt er nog een laagje extra grip bovenop.

De Mauka is er in een 29×2.4 versie en moet €42,50 kosten.

Vulcanite

De Vulcanite is een band die overal mee naartoe gaat, met hoge noppen voor tractie in los terrein, met noppen en lamellen voor extra tractie op harde ondergrond en hellende noppen in het midden voor snelheid in een rechte lijn. Het halfopen profiel vermindert de ophoping van vuil en modder waardoor de grip op rotsachtig terrein en wortels toeneemt. De Vulcanite is verkrijgbaar in zowel Stage TR Armor als Stage EN Armor.

De Vulcanite komt in zowel 29″ als in 27,5″, telkens in een 2.5 breedte. Prijs schommelt tussen €45 en €48.

Tectonite

Als specifieke band vooraan vertrouwt de Tectonite op een richtingsgebonden profiel met hellende noppen in het midden, schuine nokken op de schouders en afwisselende overgangsnoppen voor grip in bochten bij hoge snelheid. De positionering van de profielblokken en de verschillende maten zorgen voor een consistent en betrouwbaar bochtenwerk. De Tectonite is beschikbaar in zowel Stage TR Armor als Stage EN Armor constructies.

Net als Vulcanite is ook deze Tectonite beschikbaar in zowel 29″ als in 27,5″, telkens in een 2.5 breedte. Prijs schommelt tussen €45 en €48.

Basanite

Losse bermen, ruwe trails en ruige rotsen… dat is het speelterrein van de Basanite. De Basanite is speciaal ontworpen als achterband met hellende noppen voor een lagere rolweerstand, die variëren in vorm en grootte voor een betere remcontrole. Afwisselende schouderlamellen en centrale noppen zorgen voor grip onder elke hoek. De grote noppen hebben ofwel een luikpatroon, oftewel een gecupt profiel, voor betere grip op harder terrein. De Basanite is beschikbaar in zowel Stage TR Armor als Stage EN Armor constructies.

De Basanite is er in 29×2.4 en 27,5×2.4, prijzen zijn vergelijkbaar met de andere modellen.

Meer info via www.amclassic.com