Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Allez Jempi: alles over het leven en de carrière van Monseré

Deze week is het vijftig jaar geleden dat Jean-Pierre 'Jempi' Monseré wereldkampioen wielrennen werd. In ‘Allez Jempi’ in het wielermuseum Koers in Roeselare is alles over het leven en de carrière van de veel te vroeg gestorven wielrenner terug te vinden.

Monseré werd op 16 augustus 1970 op 21-jarige leeftijd wereldkampioen wielrennen in het Engelse Leicester. De man uit Roeselare groeide in een mum van tijd uit tot een volksheld. Lang konden de fans helaas niet van hem genieten. In maart 1971 botste hij tijdens een kermiskoers frontaal tegen een auto. Hij overleed ter plekke. De begrafenis van Monseré zit in het geheugen gegrift van menig wielersupporter.

In Koers ontdek je in de ‘Allez Jempi’ meer over het leven en de carrière van deze veel te vroeg gestorven Roeselaarse wereldkampioen. En meer dan dat: je kunt hier ook vertrekken voor de Jempi Monseréroute. De fietstocht (30 kilometer) brengt je langs de belangrijkste locaties uit het leven van de wielerheld. Er is eveneens een gratis street-art wandeling.

In de museumshop zijn Jempi bier en Jempi champagne te koop. Het bier is een realisatie van Koninklijke Wielerclub De Mandelzonen, die jaarlijks ook de wielerwedstrijd GP Monseré organiseert. De champagne, een initiatief van de familie Monseré, is er in drie uitvoeringen, elk met een eigen, unieke capsule.

Reserveren verplicht

Vanwege het coronavirus is het noodzakelijk om vooraf te reserveren. Ga naar de website van Koers voor meer informatie.