Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

AdaptSystem: zo bepak je je fiets voor avonturen

Gravelbiken en bikepacking zijn hot. Ga je het deze zomer ook proberen en twijfel je nog hoe je spullen gaat meenemen op avontuur? Denk dan eens aan het AdaptSystem van BBB Cycling. Hiermee kun je de fiets goed bepakken, ook al is die niet standaard voorzien van (veel) bevestigingspunten voor frametassen.

Heb je een meerdaagse trip in de Ardennen gepland staan? Of zet je misschien wel koers over een mix van on- en offroad paden richting het zuiden voor een eindbestemming ergens in Frankrijk? Dan is het handig om de essentials mee te hebben: water, voeding, slaapspullen, een droog shirt en andere zaken. Maar hoe neem je die mee op de fiets?

BBB Cycling biedt met het AdaptSystem een handige oplossing. Het pakket bestaat uit montagepunten, rails en bevestigingspunten die je bike voorbereiden op dagvullende tochten en meerdaagse trips. Je kunt de fiets zo beter en gemakkelijker bepakken en hoeft onderweg niet om de haverklap van de fiets om ontbrekende zaken bij te kopen.

AdaptRail

Een centraal onderdeel van het pakket is de AdaptRail (17,95 euro). Hiermee maak je snel en gemakkelijk aanpassingen aan de positie van de bidonhouder. En dat niet alleen: je creëert montagepunten voor het bevestigen van andere zaken. Er zijn drie maten: S, M en L. Met een S’je zorg je ervoor dat de bidon dichter binnen handbereik komt. Bij keuze voor maat M kun je een bidonhouder en StrapPlate plaatsen. In het geval van maat L kun je zelfs twee bidonhouders boven elkaar plaatsen. De AdaptRail is ook geschikt om een DualMount te bevestigen.

HaulerMount

Je bevestigt de HaulerMount (17,95 euro) – een klittenband met montagepunten – rond de framebuis. Op die manier heb je meteen een extra bevestigingspunt voor een bidonhouder op je fiets. Die schroef je eraan vast. Je kunt er natuurlijk ook een tool bottle aan vast maken. Dankzij de siliconen frictielaag aan de binnenzijde blijft de HaulerMount goed op zijn plaats. Hij is compatibel met de StackRack, StrapPlate en AdaptRail, waardoor hij multifunctioneel is.

DualMount

De DualMount (34,95 euro) is klein qua formaat, maar biedt groot gemak. Hiermee verdubbel je de bidoncapaciteit. De DualMount kan bevestigd worden op de voorvork, HaulerMount of AdaptRail. Vervolgens monteer je daar twee bidonhouders op. Of de StackRack of StrapPlate.

StrapPlate

De StrapPlate (19,95 euro) is een handig product voor de bevestiging van kleine zaken, zoals een extra reservebandje voor aan je frame. De StrapPlate past op alle bidonhouder bevestigingspunten, en dus ook op de DualMount, HaulerMount en AdaptRail. Met dank aan de sterke velcro straps blijft de bagage op zijn plek.

StackRack

De StackRack (22,95 euro) is een multifunctioneel draagrack voor montage op de bidonhouder bevestigingspunten of in combinatie met de AdaptRail, HaulerMount of StrapPlate.

  • Meer informatie is online te vinden.