Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aangeboden op Ebay: een wielerpiste

Ben je fietsliefhebber en heb je een grote tuin? Misschien is deze piste, de Bomberdrome, dan een mooie aanvulling. De ronde, houten baan wordt nu door de Britse makers op Ebay aangeboden. Het hoogste bod staat tot dusver op minder dan 300 pond.

Toegegeven, je moet wel enige ruimte in je tuin hebben. En ook je buren moeten het maar leuk vinden, zo’n houten gevaarte dat bij gebruik ongetwijfeld wat geluid zal produceren. De makers hebben de Bomberdrome (de ‘Bicycle Wall of Death’) nimmer gebruikt in de achtertuin, maar vooral op evenementen en festivals. Bezoekers konden dan ervaren hoe het is om op deze bijzondere piste rondjes te draaien.

De verkopers laten weten dat de koper een pakket van acht panelen kan verwachten. Deze worden met spijkers en boeten aan elkaar bevestigd. In de nabije toekomst zijn mogelijk enkele van deze onderdelen aan vervanging toe. Er zijn drie stalen kabels die alles op zijn plaats houden en voor extra stabiliteit zit er een band bij. Vanwege de ronde vormen past de baan niet in een gewone bestelbus. De verkoper heeft hier eventueel een trailer voor.

Op YouTube vonden we een documentaire waarin wordt stilgestaan bij de totstandkoming van de piste. Het is wellicht aardig om te weten waarom de Britten deze baan hebben gemaakt. Ook op Ebay, waar de Bomberdrome wordt verkocht, staat enige informatie.

Gerelateerde artikels