Deel dit artikel:

A. Dugast maakt naast crosstubes nu ook tubeless banden

A. Dugast is een naam als een klok in de crosswereld. De tubes zijn wereldvermaard maar zijn uiteraard weggelegd voor de (semi-)professionele crossers. Met de nieuwe tubeless-ready varianten wordt zo'n soepele, katoenen Dugast een pak toegankelijker

Het lijkt wel alsof je met Dugast-tubes moet rijden om kans te maken op medailles en kampioenschapstruien in het veldrijden – zo geliefd is het rubber van Richard Nieuwhuis. Zelfs al ben je een bekende profrenner, toch moet je jouw tubes gewoon aankopen, want sponsoren doet Dugast niet. Dan weet je dat je product een uitstekende reputatie heeft.

Nu heeft A. Dugast zijn assortiment aangevuld met TLR-clincherversies. Op die manier wordt het gamma toegankelijker en kunnen meer mensen het befaamde A. Dugast-gevoel  ervaren. De draadband maakt het mogelijk dat de renner het rijgevoel van een tube kan benaderen, maar A. Dugast introduceert hiermee vooral een product dat gemakkelijker te installeren is: niet iedereen kan tijdens zijn “normale” crosswedstrijden rekenen op een team en een monteur. De clincherprofielen zijn trouwens dezelfde als van de tubes. Met een unieke elastomeer anti-leklaag bieden de A. Dugast-banden “de beste prestaties zonder de bijzondere rijervaring van een tube aan te tasten”.

Om die doelstellingen te bereiken gebruikt A. Dugast de hoogste kwaliteit katoen die op de markt verkrijgbaar is. Het unieke, met de hand gebouwde karkas geeft het gevoel dat je alleen kunt hebben als je rijdt op 100% katoenen banden. Aan de binnenzijde zit een elastomeer met hoge lekbestendigheid om extra veiligheid bij het rijden te garanderen. De structuur van de elastomeer zorgt voor minder schade en dus kleinere gaatjes bij een lekke band. Die zijn op hun beurt dan weer makkelijk op te vullen door de tubeless antilekvloeistof. Door het gebruik van zylon als hieldraad zorgt de A. Dugast-band voor een vlotte montage en perfecte luchtretentie bij je velgen. De ‘Nylon Schafer’ beschermt je katoenen band tegen beschadiging door de carbonvelg en zorgt ervoor dat de hieldraad bij langer gebruik niet uitrekt.

De Katoenen Clincher TLR cross band kost 89,95 euro en is verkrijgbaar in de maat 33-622 met de bekende vijf profielen: Typhoon, Rhino, Small Bird, Pipisquallo, Pipistrello.

Meer info op de website van A. Dugast >>

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE