Deel dit artikel:

6D Sports Nutrition biedt Recovery Shake in losse zakjes aan

6D Sports Nutrition wil het fietsers gemakkelijker maken door haar Recovery Shake nu ook in sachets te presenteren. Na een zware training of wedstrijd meng je de inhoud van één zakje met 300 milliliter water om het verlies aan suikers, vocht en elektrolyten weer teniet te doen en het spierherstel te bevorderen.

De nieuwe verpakking bevat vijf zakjes van elk 100 gram. De inhoud bestaat voor het grootste gedeelte (60 – 63 gram) uit koolhydraten, bedoeld voor aanvulling van de koolhydraatreserves in de spieren en lever. Daarnaast bestaat de mix uit 30 gram eiwit (wei-eiwitisolaat). Deze eiwitdosis, die tevens 3 gram leucine bevat, maximaliseert volgens 6D Sports Nutrition de synthese van nieuwe spiereiwitten.

De aanvulling van de vocht- en elektrolytenreserves is een essentieel element in het herstelproces na een inspanning. De Recovery Shake heeft een hoge zoutconcentratie (1.200 milligram natrium per liter), waarmee de hersteldrank het dorstgevoel aanwakkert. Door de toevoeging van natrium (385 – 362 milligram) wordt de vochtafdrijving bovendien geremd.

Vijf porties

De Recovery Shake is er in de smaken vanille en chocolade. Een verpakking met vijf zakjes – en dus vijf porties – kost op de website van 6D Sports Nutrition 22,50 euro.

Gerelateerde artikels