Deel dit artikel:

Vernieuwde fabriek van Pirelli kan als allereerste ‘Made in Italy’ banden grootschalig produceren

Bandenmerk Pirelli start de productie van haar fietsbanden in hun vernieuwde fabriek in Bollate, dichtbij Milaan. Dat is niet zomaar een plaatsverandering voor de productie, want daarmee is de fabriek van Pirelli in Bollate nu de eerste fabriek die ‘Made in Italy’ banden op industriële schaal produceert.

De fabriek ligt op slechts een paar kilometer van Milaan en werd geopend door Pirelli in 1962. Het gebouw onderging al lange tijd moderniserings- en renovatiewerken, tot ze nu klaar is voor de productie van de topbanden van Pirelli. Zoals de P Zero Race, de bekendste uit het gamma van Pirelli.

Grote schaal

De fabriek in Bollate kan nu dus zowel banden voor amateurs produceren, als banden voor de renners van de talrijke wielerploegen waar ze partner van zijn, waaronder Trek-Segafredo, UAE Team Emirates, AG2R Citroën en MTB-teams zoals Wilier Triestina-Pirelli en Canyon CLLCTV-Pirelli.

Als toonaangevende ontwikkelaar van ’s werelds beste autobanden, heeft Pirelli zijn geconsolideerde expertise kunnen toepassen op fietsbanden. In de fabriek van Bollate is innovatie op alle niveaus aanwezig: in procesautomatisering bijvoorbeeld, die een hoge betrouwbaarheid en geometrische precisie van het product garandeert, wat nog belangrijker is als het gaat om een fietsband, gezien zijn kleine formaat en lichte gewicht.

Voor Andrea Casaluci, algemeen manager van Pirelli, betekent de nieuwe stap en fabriek vooral historisch veel voor het merk. “We kunnen een deel van de productie van fietsbanden terugbrengen naar Italië, en dan nog uitgerekend dit jaar, wanneer we het 150-jarig bestaan van het bedrijf vieren.”

“Fietsbanden waren de allereerste banden die Pirelli ooit produceerde en vandaag brengen we dit deel van ons bedrijf terug naar slechts een paar kilometer van ons hoofdkantoor. Bovendien stelt het Bollate-project ons in staat om waarde toe te voegen aan het lokale grondgebied, met maatregelen om van Bollate een moderne en duurzame fabriek te maken, en daarmee ook de omgeving.”