Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% getest: Vittoria Zaffiro Pro Graphene 2.0

De Zaffiro Pro wordt door fabrikant Vittoria omschreven als een duurzame performance trainingsband. Hij onderscheidt zich van de goedkopere Zaffiro door de toevoeging van grafeen.

Het toegevoegde grafeen vult de ruimte op tussen de rubbermoleculen waardoor de band minder snel zou slijten en een verbeterde grip zou hebben op een nat wegdek. Het inzetten op duurzaamheid vertaalt zich anderzijds in een hoger gewicht en meer rolweerstand dan de bandjes uit de Corsa- of Rubino-lijn.

Geen KOM, wel comfort

De Zaffiro Pro is een vouwband die verkrijgbaar is in vier versies, van 25 tot 32 mm. De bandjes van 32 mm die we testten zijn soepel en laten zich vlot op de velg leggen. Door het grote volume volstaat maximaal 4,5 bar, wat resulteert in veel rijcomfort.

Op vochtige keien ondervonden we voldoende grip maar aanzetten na een bocht verliep – zoals verwacht – slomer dan met racebandjes. Na ongeveer 150 km over natte, vuile wegen met uiteenlopende bedekkingen (geen offroad), vertoonde het loopvlak nauwelijks sporen.

Hoort deze band thuis op de racefiets?  Wel als je hem gebruikt als commuter bike, dan is de band een betrouwbare bondgenoot in alle condities. Een koersband is het zeker niet.

Richtprijs: 26,95 euro
www.vittoria.com

Gerelateerde artikels