Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Santini-kit voor warme dagen

Bij Santini zijn ze van mening dat je bij hoge temperaturen niet zomaar het eerste het beste shirt met korte mouwen uit de kast moet trekken. Voor de zomercollectie zette het Italiaanse merk daarom in op stoffen met meer ademend vermogen. We gebruikten de eerste warme dagen om het Delta Pietra shirt en de Karma Delta bib te testen.

Delta Pietra shirt

Het Delta Pietra shirt is bedoeld voor de echt zomerse temperaturen. Het is licht, dun en heeft een slim fit pasvorm. De mouwen passen rimpelloos aan en de elastische band onderaan het shirt zorgt ervoor dat het netjes op zijn plaats blijft zitten, ongeacht je houding.

Bij de oksels en op de rug werd gebruik gemaakt van een zogenaamd Polartec Delta weefsel. Dit voelt oneffen aan er zorgt voor een snellere afvoer van zweet en bevordert zo de afkoeling. Het is daardoor ook geschikt voor trainingen indoor. Tijdens een intensieve sessie op de trainer gaf het shirt niet meteen de indruk aan de rug te plakken, hoewel het erg strak zat.
Het lichte materiaal zorgt er wel voor dat de zakjes op de rug – zonder rits – gaan doorhangen wanneer je ze volpropt voor een lange dag in het zadel. Dit truitje met sportieve snit draag je eerder tijdens snelle ritten waarbij je weinig ballast meeneemt.

Naast de gebruikte stof is ook het design opvallend en zomers. De fleurige look valt op en wijkt af van de meer traditionele wielersets. Je houdt ervan of niet.
Het shirt is verkrijgbaar in vier kleurcombinaties. De herenversie kost 99 euro, het damesshirt kost 95 euro.
Opgelet, de maten vallen erg klein. Reken erop dat je een maatje groter nodig hebt dan bij de meeste andere merken.

Karma Delta bib

We combineerden het Delta Pietra shirt met de Karma Delta bib short. Zo opvallend het truitje, zo sober de broek. Op een klein logootje en twee reflecterende strips na, is ze stijlvol zwart. Alhoewel het een zomerbib is, zijn de pijpen opvallend lang. Passen is dus de boodschap.

De broek is deels vervaardigd met Thunderbike Power-compressie stof en deels met hetzelfde Polartec Delta materiaal als het shirt. De bib sluit daardoor heel nauw aan en verschuift niet tijdens het trappen. Het zeem heeft een ergonomische vorm, eerder smal en zeker niet volumineus. Gelkernen op de plaatsen waar demping belangrijk is, zorgen voor comfort.

De Karma Delta bib heet een zomerbroek te zijn maar voldeed prima in killere, regenachtige omstandigheden. Ze is zeker ook bruikbaar in het voorjaar en tijdens de herfst.

De kostprijs van dit herenmodel bedraagt 140 euro, wat ons een heel faire prijs lijkt.

Cubo handschoenen en kousen

Om de kit compleet te maken droegen we tijdens het testen de Cubo zomerhandschoenen en de  Cubo Medium Profile socks.

De vormgeving en de afwerking van de handschoenen zijn basic, zonder klittenband of andere sluiting om de pols. Het is belangrijk om precies de juiste maat te kiezen want aanpassen kan niet. Onze testexemplaren zaten bijvoorbeeld als gegoten rond de vingers maar gaapten bij de polsen.
Deze lichte handschoenen verbeteren je grip wanneer je last hebt van zweterige handen en ze behoeden je handpalmen bij een schuiver. Voor lange ritten of raids over ruw terrein zijn ze minder geschikt, daarvoor absorberen ze onvoldoende de schokken.

Ze zijn verkrijgbaar in vijf maten en in zes kleuren.
De kostprijs bedraagt 29 euro.

De Cubo Medium Profile sokken – verkrijgbaar in drie kleuren, medium verwijst naar de lengte – voelen verrassend dun en luchtig aan rond de benen. Rond de voeten zijn ze subtiel maar voldoende verstevigd om het schuiven in de schoenen te beperken. Tijdens ritten van meerdere uren bleven ze effectief comfortabel zitten en ontstonden er geen vervelende plooien of vouwen. Ondanks de lengte blijven het zomerkousen. Wie bij hogere temperaturen de kousen graag zo kort mogelijk heeft, kan de Cubo Low profile sokjes kiezen.

De Cubo Medium profile kousen kosten 16 euro, de Low Profile sokken kosten 15 euro. 
Beide modellen zijn unisex.

www.santinicycling.com

Gerelateerde artikels