Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Odlo Performance X-Country

Odlo is van oorsprong een Noors bedrijf dat evenwel momenteel zijn hoofdzetel in Zwitserland heeft. Niet dat het veel verschil maakt want in de beide landen loop je ’s winters met ijspegels onder je neus, ideale omstandigheden om warm sportondergoed te ontwikkelen.

Het lichaam van een sporter op temperatuur houden in de winter is voor een fabrikant van sportondergoed geen eenvoudige opgave. Want aan de voorkant moet de koude wind doeltreffend afgeblokt worden terwijl je langs het rugpand wel veel warmte wil afvoeren. Odlo klaart de klus in het Performance X-Country onderhemd met het gebruik van Windshield op het borstpand van het onderhemd met korte mouwen en ronde hals (‘crew neck’). Hingen de ‘windstopper-laagjes’ van de eerste onderhemden die hiervan voorzien waren nog als een soort van plastic vel voor je borst, dan is Windshield een stuk comfortabeler. De stof is in de breedte heel rekbaar en in de hoogte een beetje rekbaar waardoor het zich perfect aan je lichaamsvorm aanpast en je het shirt dus nauw aansluitend kunt dragen. Het vermogen om de koude buiten te houden is prima, dat je hier geen beklemmend gevoel bij krijgt is minstens zo belangrijk. Het rugpand van het onderhemd is van heel licht en uiterst ademend weefsel gemaakt zodat het lichaam in die richting alle kansen krijgt om zweet en warmte af te voeren.

75 euro is best wel een investering zodat niet iedereen bereid zal zijn om dit bedrag neer te tellen. In de winter dragen veel (recreatieve) fietsers sowieso al een windstoppertje (meestal mouwloos) over hun fietstrui om de koude rijwind af te blokken. Voor wedstrijdrijders is dat extra windbrekertje vaak geen optie en zij kunnen op koude wedstrijddagen maximaal profiteren van het comfort en de kwaliteit van het Odlo Performance X-Country ondershirt.

www.odlo.com