Deel dit artikel:

100% Getest: Etxeondo Dena

Een goede winterjas kiezen die je in bijna alle omstandigheden kan gebruiken is geen eenvoudige opgave, maar onze tester vond met de veelzijdige Etxeondo Dena de voor hem ideale alleskunner.

De Etxeondo Dena is een zeer prettige jas om dragen. Hij heeft een aerodynamische fit en is meteen een vaste waarde in onze kleerkast geworden om de wintermaanden door te komen. Deze winterjas heeft een Gore-Tex Windstopper en kan nagenoeg alles aan. Dat is ook waarvoor het Baskische woord Dena staat: “alles”. Deze jas heeft een sterk ademend vermogen en in combinatie met een zomers of winters onderhemd kan je deze jas makkelijk van oktober tot maart dragen.

Details

Etxeondo is een Baskisch bedrijf dat al sinds 1976 fietskleding maakt. De jaren ervaring en vakmanschap zie je meteen in hun producten. Elk detail is verzorgd. De Dena komt in een mooie verpakking en meteen valt de zorgzaamheid op waarmee de jas behandeld is. De Dena is de meest veelzijdige jas van Etxeondo. Hij is dus winddicht en waterafstotend. Lichte regenbuien zijn geen enkel probleem. Ga je de hele dag in de regen fietsen, dan neem je beter een extra regenjas mee. Bijvoorbeeld de Etxeondo Ura Gore-Tex of de Busti kunnen je nog beter beschermen tegen de regen. Deze Dena is voorzien van reflecterende details en een dubbelzijdige rits. Dat laatste is lekker handig wanneer ik het te warm kreeg. De rits kan je onderaan even openzetten bij het klimmen en doe je op de top makkelijk opnieuw dicht. 

Aero

De Etxeondo Dena heeft een Slim Fit-snit en is daarom misschien niet voor iedereen geschikt. De jas heeft een goed ademend vermogen, maar is niet gevoerd vanbinnen. Daarom kan ze bij het vertrekken van je rit wat koud aanvoelen. Echter zorgt de windstopper ervoor dat je het niet koud zult hebben. De Dena is comfortabel en licht van gewicht. De jas heeft een extra flap achteraan om je te beschermen tegen opspattend water. Heb je ze niet nodig, dan kan je die makkelijk omplooien. De jas heeft iets langere mouwen, wat perfect is om de polsen beter te beschermen en goed aan te sluiten. 

Conclusie

Deze Dena is een van mijn favoriete jassen om de winter door te komen. Ze is niet extreem warm, maar ideaal voor het Vlaamse weer. In combinatie met een regenjas en een goede baselayer kan je de hele winter doorfietsen. De Dena is verkrijgbaar in maar liefst vijf kleuren (oranje, zwart, groen, donkergroen en paars) te verkrijgen. De ene kleur al wat gewaagder dan de andere, maar de klassiek zwarte trui past bij iedere fiets. De Dena kost 229 euro: niet goedkoop, maar zijn geld zeker waard. De prijs is daardoor zeker te rechtvaardigen.

Prijs: 229 euro

Meer info op de website van Etxeondo >>