Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Birzman M-Torque Ranger

Minimaal geniaal: de Birzman M-Torque Ranger momentsleutel voor onderweg is een stuk gereedschap dat elke fervente fietser in huis moet hebben.

Wie thuis regelmatig aan zijn dure carbon racefiets of mountainbike sleutelt heeft ongetwijfeld al geïnvesteerd in een geijkte momentsleutel. Want draai je sommige bouten te hard aan, dan loop je het risico van het frame of een onderdeel onherstelbaar te beschadigen. Met de M-Torque Ranger geeft Birzman je nu een tool in handen waarmee je ook onderweg het juiste aanhaalmoment kunt gebruiken.

Momentsleutels voor in de werkplaats hebben meestal een instelbaar aanhaalmoment en zijn daardoor lomp en zwaar: niet praktisch om mee te nemen in een fietsrugzakje dus. Voor onderweg bestaan er wel al compacte momentsleutels, al zijn die meestal beperkt tot één maat (meestal met een vier of vijf millimeter imbus). Birzman gooide nu één en ander in de blender om tot de M-Torque Ranger te komen. De M-Torque Ranger weegt slechts 113 gram en past probleemloos in de achterzak van je fietsshirt. De twee zijkanten van het stuk gereedschap kan je los klikken en doen dienst als bandenlichters. Binnenin vind je imbusbitjes van drie, vier en vijf millimeter, samen met een platte schroevendraaierkop en een Torx T25. Die klik je in een handomdraai in de momentsleutel die een vooraf ingesteld moment van vijf Newtonmeter heeft.

Essentieel voor het correct gebruik van de M-Torque Ranger is dat je weet waar je het stuk gereedschap moet vastnemen, anders zal het aanhaalmoment niet kloppen. Op de verpakking staat gelukkig wel heel duidelijk uitgelegd hoe je de Ranger ter hand moet nemen. Bereik je bij het aanschroeven van een bout de vooraf ingestelde vijf Newtonmeter, dan voel je dat duidelijk aan de klik in het gereedschap. Na het gebruik de twee bandenlichters opnieuw monteren is belangrijk, want verlies je één of meerdere bits, dan ga je met een onvolledige toolkit op pad.

Finaal is de Birzman M-Torque Ranger een geniaal stuk gereedschap dat elke fervente fietser die zorgt draagt voor zijn spullen in huis zou moeten hebben. Voor de prijs van 24,95 euro hoef je het in ieder geval niet te laten. www.birzman.be

Gerelateerde artikels