Deel dit artikel:

100% Getest: BBB ControlZone handschoenen

BBB positioneert deze ControlZone als een lichtgewicht softshell handschoen voor milde weersomstandigheden. Een positionering waar wij ons perfect in kunnen vinden.

Het is niet de warmste handschoen – bij vriestemperaturen heeft BBB de SubZero in het aanbod – maar voor alle temperaturen tussen pakweg 2 en 10°C, is de ControlZone een prima keuze. Let wel: de ControlZone zijn geen waterdichte handschoenen, ze zijn waterbestendig maar niet waterdicht. 

Het winddichte en ademend membraan houdt je handen comfortabel en warm. De handschoen sluit mooi en nauw aan rond de pols zodat er ook langs daar geen koude kan binnendringen. Een gel kussentje zorgt er bovendien voor dat pijnlijke drukpunten tijdens je rit helemaal worden vermeden. De padding is op de juiste plaats aangebracht, ze ondersteunt mooi de handen en verstoort de bloedstroom niet. Tintelende vingers hebben we niet gekend tijdens onze test. Trillingen worden goed opgevangen, we hebben de ControlZone vooral tijdens ritten met de mountanbike gedragen en dat ging prima. Grip is uitmuntend, maar dat mag niet verwonderlijk zijn met dergelijke lichte en dunne softshell.

Duim en wijsvinger zijn voorzien van een stof die het mogelijk maakt je touchscreen (smartphone of gps) te gebruiken zonder dat je de handschoenen moet uittrekken. Reflecterende accenten zorgen voor een beetje extra veiligheid. Duurzaamheid lijkt ons een aandachtspuntje. Aan de zijkanten treden reeds de eerste scheurtjes op en de stof op duim en wijsvinger ziet er na reeds behoorlijk gebruikt uit.

De BBB ControlZone kost 31,95 euro en dat is een wel heel zachte prijs voor een setje handschoenen dat je in het tussenseizoen warme en comfortabele handen garandeert.

Meer info via www.bbbcycling.com