Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: AGU Pro Wind HiVis jack

In de koudste weken van de winter zal het AGU Pro Wind HiVis jack in de kast blijven, maar in het najaar van 2017 hebben we aan het jack al veel plezier gehad. En als het voorjaar straks zijn kuren toont zal je jasje gegarandeerd weer van pas komen.

Het Pro Wind HiVis jack van AGU voelt relatief licht aan en is niet gevoerd, meteen de reden waarom het jasje voor ‘diepwinters’ gebruik niet aan te bevelen is. Of toch niet als buitenlaag want op de allerkoudste dagen van het jaar kan je het Pro Wind jack eventueel als tussenlaag gebruiken. Als het echt koud is moet het Pro Wind jack niet alleen omwille van de gebruikte stoffen zijn meerdere erkennen in de elementen, de kraag is ook niet hoog genoeg zodat je dat tochtgat met een halssjaaltje moet afdichten.

Hoewel het jack het woordje ‘Wind’ in zijn modelnaam voert, is het opmerkelijk dat AGU wel voor een waterdichte rits zorgde en het rugpand flink verlengde om je onderrug warm en droog te houden. Want jawel, het WNDPRF X159 materiaal zal je droog door een lichte regenbui helpen, zwaaien de hemelsluizen helemaal open dan moet er wel een extra regenjasje aan te pas komen. Het jack is prima afgewerkt met onder andere drie steekzakken op het rugpand waarvan het centrale zakje met een waterdichte rits wordt afgesloten (ideaal voor telefoon of portefeuille), de mouwen hebben opmerkelijke schuin afgesneden manchetten die perfect op hun plaats blijven zitten. In fluo geel is je zichtbaarheid in het verkeer sowieso al goed, met de Nova prints gaat AGU echter nog een flinke stap verder. De bedrukking met een reflecterende print maakt je extra zichtbaar op de fiets én zorgt er voor dat het jack er niet gewoon saai fluo uitziet. De Nova print zit op het borstpand, op de centrale achterzak en op de mouwuiteinden vind je nog kleine reflecterende details. Omdat je het Pro Wind HiVis jack op koudere dagen vaak combineert met een windvestje, had AGU er goed aan gedaan om ook op de mouwen van het jack extra Nova prints aan te brengen want nu zitten de reflecterende prints al te vaak verborgen onder het windvest.

Voor 109,95 euro is het Pro Wind HiVis jack een prima investering voor de herfst en het voorjaar, om er ook de winter mee door te komen moet je investering in extra onderkleding en een meer beschermende buitenlaag. Ook ideaal trouwens om na een wedstrijd of toertocht te voorkomen dat je lichaam te snel afkoelt.

www.agu.com