Deel dit artikel:

Zwift organiseert eerste ‘Zwift Games’

Doorheen maart organiseert Zwift de eerste ‘Zwift Games’. Nu het online wielerplatform niet langer de keuze is voor de Esports wereldkampioenschappen van de UCI, organiseren ze hun eigen event. De wedstrijd wordt gereden over vijf ritten met categorieën voor amateur- en profrenners.

Stilaan gaan de meeste fietsers weer de weg op, maar Zwift organiseert nu in maart de ‘Zwift Games’. De wedstrijd wordt ingedeeld in twee categorieën: Wedstrijden voor amateurrenners (volgens de klassieke A, B, C en D groepen) en wedstrijden voor profrenners. Elke categorie moet vijf ritten afleggen waarvan drie sprintwedstrijden, één ‘epic’ wedstrijd (endurance) en één klimwedstrijd. De wedstrijden vinden plaats van 1 tot 17 maart, met make-up events van 18 tot 31 maart. 

De hoofdprijs bij de profrenners is deze gouden Wahoo KICKR Bike.

Amateurrenners krijgen bij het voltooien van etappes in-game ontgrendelbare kits. Bij de profrenners is het om het grote geld te doen. Driehonderd renners uit 33 landen strijden om een prijzenpot van $ 110.000, die wordt verdeeld over de verschillende etappes en renners die het podium halen, en als hoofdprijs een goud gespoten Wahoo KICKR Bike. 

De wedstrijden van de profrenners worden uitgezonden op de socialemediakanalen van Zwift.