Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zottegem twee dagen in de ban van Oost-Vlaanderens Mooiste

Komend weekend staat opnieuw in het teken van een Coppa Grinta!-evenement. Zottegem verwelkomt zaterdag en zondag vele fietsers en wandelaars tijdens Oost-Vlaanderens Mooiste. Het is de eerste editie.

Zaterdag zijn er wielertochten met drie verschillende afstanden: 40, 75 en 110 kilometer. De routes, met een paar pittige hellingen en kuitenbijters, zijn uitgestippeld door WTC De Hert. Ook is er een groepstocht van 40 kilometer onder begeleiding van een ervaren wegkapitein. De groep houdt een gemiddelde snelheid van zo’n 27 kilometer per uur aan. Voor de mountainbikers zijn er twee afstanden: 40 en 60 kilometer.

Zondag heeft eerder een recreatief karakter. De wandelaars krijgen wandelroutes in en rond Zottegem aangeboden (6, 12 en 18 kilometer) door W.S.V. Egmont Zottegem. Ook de fietsers komen zondag aan hun trekken. Voor wie het graag wat rustiger aan doet en van de streek wil genieten, zijn er tochten van 20 en 30 kilometer. Voor de mensen die meer uitdaging zoeken zijn er ritten van 50 en 80 kilometer.

Er is tevens een Kleine Flandrienroute (20 kilometer) voor gezinnen met (kleine) kinderen. Deze gaat over de beruchte kasseien van de Paddestraat en Lippenhovestraat. Jong geleerd is oud gedaan, nietwaar?

  • Alle praktische informatie (programma, inschrijving, kosten, e.d.) vind je op de website van Oost-Vlaanderens Mooiste

Coppa Grinta!
Oost-Vlaanderens Mooiste is één van de dertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2017. Dit is een driesterrencircuit van toertochten. Organisaties die opgenomen zijn in het circuit van de Coppa Grinta! dragen een virtueel kwaliteitslabel. De toertocht in kwestie heeft een uitdagend parcours, een goede en verzorgde bevoorrading, degelijke faciliteiten voor de deelnemers en een toffe après bike.

Het goede doel
Fietsen en tegelijk het goede doel steunen: ook dat is de Coppa Grinta!. Wie deelneemt aan een toertocht van de Coppa Grinta!, schenkt automatisch ook een deeltje van zijn/haar inschrijvingsgeld aan een goed doel.

Jouw unieke inlogcode
Als deelnemer van de Coppa Grinta! geniet je een bijkomend voordeel: je kan in de prijzen vallen! Bij het inschrijvingspakket aan één van de dertien tochten van de Coppa Grinta!, ontvang je een kaartje met daarop jouw unieke inlogcode. Daar kan je dan bijgevolg mee aan de slag op de website van Coppa Grinta!. Registreer je code en maak kans op een exclusieve racefiets van Eddy Merckx (een Sallanches64 t.w.v. 2.199 euro), een sportvoedingspakket van Sportfoods.be of een prijzenpakket (wielershirts of een jaar lang Kwaremont!) van Kwaremontbier. Hoe meer Coppa Grinta!-tochten je fietst, hoe meer kans je maakt om de hoofdvogel af te schieten!

Gerelateerde artikels