Deel dit artikel:

Zomergem maakt zich op voor cyclo’s

We zitten zo’n beetje midden in het fietsseizoen en dat betekent dat er vrijwel ieder weekend in alle uithoeken van het land schitterende fietsevenementen worden gehouden. Komend weekeinde (17 juni) is het raak in Zomergem met diverse afstanden voor wegfietsers en mountainbikers.

Zomergem – Mont-St.Aubert – Zomergem
Deze cyclo is spek voor de bek van de degenen die goed getraind zijn. De tocht Zomergem – Mont-St.Aubert – Zomergem vervangt de vroegere Zomergem – Roubaix – Zomergem. Het middenstuk tussen Anzegem en Nukerke is grotendeels hertekend. In deze tocht haal je je hart op in de kleine en pittige straatjes van Pays des Collines. Stoppunten zijn er in Tiegem, Mont-St.Aubert (uitgebreide bevoorrading), Nukerke en Lozer (opnieuw een uitgebreide bevoorrading). Je rijdt 170 kilometer overwint 1.340 hoogtemeters.

Korte routes
Er zijn twee korte afgeleiden van de tocht Zomergem – Mont-St.Aubert – Zomergem. De eerste gaat over 105 kilometer. Deze tocht loopt naar Tiegem. Als je de Tiegemberg bent gepasseerd gaat deze rit over een pittig stuk met venijnige hellingen richting Lozer (uitgebreide bevoorrading). Je komt door plaatsen als Waarmaarde, Kerkhove, Gijzelbrechtegem, Petegem, Ooike en Lede. De tweede korte afstand telt 65 kilometer. Daar volg je de omloop tot in Kruishoutem. Vanaf hier rijd je in de richting van Lozer (uitgebreide bevoorrading).

Familierit
Ook leuk is de familietocht van 35 kilometer. Die gaat naar Nevele. Ook al is de afstand iets korter, er is wel een uitgebreide bevoorrading (in Merendree).

VTT
De VTT’ers komen aan hun trekken in tochten over 25, 45 , 65, 85 en 105 kilometer. Korte en lange afstanden dus. Daarbuiten is een tocht voor de kids opgenomen, eentje van 17 kilometer. Ieder kind dat deelneemt krijgt na afloop een geschenk, zo belooft de organisatie. Alle omlopen zijn met aandacht uitgestippeld. Soms lopen de routes zelfs over privéterrein. Op elke route is een bevoorradingsplaats in Merendree Dorp. De VTT’ers op de langere afstanden krijgen een extra stop.

Inschrijving
De inschrijving en start vinden plaats aan Sportcentrum Den Boer (Den Boer 17, 9930 Zomergem). Deze plek al van ver met borden aangegeven. De inschrijfprijs is 5 euro voor vergunninghouders en 7 euro voor niet-vergunninghouders. De volgende zaken zijn inbegrepen:

  • een bewaakte fietsparking
  • uitstekende bevoorradingen
  • gebruik van afspuitinstallatie (rechts van het sportcentrum)
  • gebruik douches (in het sportcentrum)
  • gratis Ename of alternatief na de tocht op vertoon van deelnamekaart
  • kids krijgen een apart geschenkje na de tocht
  • dames krijgen een leuke attentie na de tocht

Meer informatie vind je op de website van de organisatie.