Deel dit artikel:

Zo krijgen wij alle interessante Tourcijfers snel in de huiskamers

Dankzij nieuwe mogelijkheden zien we nog meer data van renners.

De Tour de France gaat vandaag van start. Als het even kan willen we niets van het spektakel missen. Met alle nieuwe technieken zouden we bovendien nog dichter op de huid van de wielrenner moeten kunnen zitten. Dimension Data voorziet organisator ASO rechtstreeks van allerlei interessante data uit het peloton. Hieronder zie je hoe de beleving zo compleet mogelijk wordt gemaakt.

Dankzij nieuwe mogelijkheden, updates van software en verbeterde transponders kunnen we in de Ronde van Frankrijk nog exacter en sneller dan voorheen inzichtelijk krijgen hoe groot het gat is tussen een kopgroep en achtervolgers. We zijn bovendien in staat om de snelheid en de geleverde power (het wattagecijfer) te zien. De verslaggevers hebben een speciale app. Op die manier kunnen zo details gemakkelijk raadplegen en ons goed op de hoogte houden.

dimension-data.jpg

Hoe zorgt Dimension Data er eigenlijk voor dat we de interessante data in onze huiskamer krijgen? Er zit een transponder onder het zadel van de renners. Dat systeem meet allerlei variabelen: de snelheid, de GPS-locatie, het stijginspercentage, de power, de windsnelheid. De data gaat door naar een auto die dichtbij rijdt. Van daaruit gaan de cijfers naar een helikopter die op zijn beurt alles doorstuurt naar een mediawagen. Zo zijn we ook in de bergen verzekerd van facts.

Bij de finish staat een truck waar alle big data wordt verzameld, bekeken en geanalyseerd. Alles wat bruikbaar is gaat door naar een cloud. Daaruit kunnen vertegenwoordigers van de rijk aanwezig media onbeperkt putten. Alles wat ze willen zien en gebruiken, kunnen ze terughalen. Op die manier weten wij binnen de kortste keren de actuele klassementen en de wattages die Froome & Co wegtrappen. 

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE