Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zo houd je je voeten deze winter warm en droog

Fi’zi:k breidt haar serie winterschoenen uit met de Artica X5 en R5. Met deze modellen mikt de fabrikant op fietsers die koste wat het kost willen doorfietsen in wintertijd, hoe slecht de weersomstandigheden soms ook zijn.

De Artica R5 is een schoen voor ‘winterharde’ racefietsers. Wat dit product kenmerkt is dat de schoen zich gemakkelijk aanpast aan de voetvorm. Voorts is de Artica R5 licht van gewicht, zijn de materialen naadloos gebonden en zit er een stijve, lichtgewicht zool onder de schoen. Die vergroot de krachtoverbrenging. De binnenzool bestaat uit een combi van fleece voor meer comfort en een aluminium laag voor betere isolatie.

Belangrijkste eigenschap aan de Artica R5 is misschien wel de bescherming tegen water. De schoen bestaat uit een ademende meshlaag die wordt afgedekt door een volledig waterdicht membraan. Die houdt de voet helemaal droog, zonder dat het ademend vermogen daardoor sterk afneemt. Vuil gaat gemakkelijk van de schoen af.

Behalve een raceschoen heeft Fi’zi:k ook een off-road winterschoen: de Artica X5. Deze biedt vergelijkbare comfort met eenzelfde meshlaag en waterdicht membraan als de R5. De met carbon versterkte nylon zool zorgt voor een goede overbrenging van power. De Artica X5 is voor veel off-road toepassingen te gebruiken en geeft veel grip.