Deel dit artikel:

Zo beleefde Gregs familie de dubbelslag in de Ronde van Frankrijk

Moeder en kapster Bernadette zag Greg tussen de knipbeurten door winnen.

Greg Van Avermaet zette met zijn dubbelslag in de Ronde van Frankrijk heel het land op zijn kop. In ieder geval het wielerminnende deel. Maar hoe beleefden zijn naasten de etappezege en het binnenhalen van de gele trui? 

Bernadette Buysse, de moeder van de kersverse leider  in de Tour, zag vanuit haar kapsalon in Hamme-Zogge hoe haar zoon op formidabele wijze won. Tussen de knipbeurten door keek ze naar het scherm. “Het was ontzettend druk”, vertelt ze aan Het Nieuwsblad. “We vertrekken zaterdag zelf naar de Tour, dus heel veel mensen hadden nog een afspraak gemaakt. Gelukkig hebben we een televisie in het salon, zo kon ik toch ook volgen.”

Zus Claudia, die zich eveneens voorbereidde op het vertrek naar Frankrijk, keek de koers in huis achter het salon. Dat deed ze samen met de kinderen en vader Ronald. “Het is echt raar om zo’n etappe te volgen. We waren constant het profiel van de wedstrijd aan het bekijken. Oei, nog een colletje van derde categorie. Oei, nu nog twee van tweede categorie. Pas nu, nu ik hem aan de lijn heb gehad, dringt het echt door: Greg heeft gewonnen en draagt de gele trui. Hij staat hem prachtig, vind ik”, vertelt ze aan Het Nieuwsblad.

Claudia Van Avermaet bracht inmiddels ook een vertederend beeld de wereld in: dat van Gregs dochtertje Fleur. De peuter probeerde voor de televisie het zegegebaar van haar winnende vader na te doen. Aan de foto te zien, lukte dat meer dan behoorlijk. Greg Van Avermaet verliet afgelopen jaar voortijdig de Ronde van Frankrijk om de geboorte van Fleur, zijn eerste kind, mee te kunnen maken. De baby was uitgerekend voor de slotdag van de Tour de France. 

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE