Deel dit artikel:

Zipp heeft nieuwe accessoires

Upgrade kit voor naven, bracket voor fietscomputer en wielhoezen.

Het Amerikaanse carbonwielenmerk Zipp heeft niet alleen state-of-the-art wielen, maar inmiddels ook een uitgebreide lijn van allerlei handige accessoires. Daar komen er nu weer enkele bij.

De Ceramic Speed 177 Freehub upgrade kit maakt je wielen nog sneller. Een vermogensbesparing van tussen de 1.5 en 9 Watt per lager (afhankelijk van de staat van je huidige lagers) is je deel met deze hybride keramische lagers, die geleverd worden in een Freehub body zodat de installatie nog gemakkelijker is. Ze zijn verkrijgbaar in Sram, Campagnolo en XDR Driver uitvoering en passen op Zipp 177 achternaven. De prijs voor een kit is 365 euro.

De Quickview Road Low Computer Mount is een hele mond vol voor een adapter van nog geen 20 gram. Het hebbeding is geschikt voor fietscomputer die je in een kwartslag monteert en pas op sturen met een doorsnede van 31.8 mm. De houder komt zodanig voor je stuur te zitten dat het computertje gemakkelijk afleesbaar is. De prijs is 21 euro.

Wat je met de Zipp Wheel Sleeve kunt doen, is duidelijk: banden en wielen beschermen bij transport. Een combinatie van duurzaam en elastisch lycra-nylon zorgt voor een hoge duurzaamheid. De Sleeves zijn geschikt voor banden van 23c tot 30c. Prijs: 14 euro. (RVS)