Deel dit artikel:

Zipp 1ZERO HITOP: mountainbikewielen van Zipp

De tijd dat een crosscountry-wielset vooral stijf en licht moest zijn, ligt al eventjes achter ons. Een hedendaagse wielset moet, naast licht en stijf, levendig aanvoelen, comfort bieden en vertrouwen op alle mogelijke ondergronden die je op een modern crosscountry-parkoers kan tegenkomen. De Zipp 1ZERO HITOP SW biedt dat alles.

1ZERo HITOP SW

De 1ZE HITOP SW carbonvelg voldoet aan het terrein dankzij Zipp’s gepatenteerde HITOP-technologie voor carbon layup. HITOP-technologie produceert een eigen velg lay-up voor compliance en vertrouwen wanneer het parkoers ruig wordt. De velg biedt een glad rustvlak voor de band, waardoor de kans op een lekke band na een steeninslag afneemt. Het resultaat is een lichtgewicht crosscountrywiel dat snelheid biedt op alle delen van het parkoers, over rotsen en boomwortels. De HITOP is geschikt voor mountainbikes met een veerweg tot 130 millimeter.

De ZM2 SL-naafset behoort tot de lichtste op de markt en zorgt ervoor dat je met de 1ZERO HITOP SW snel kunt accelereren en sneller weer op de pedalen staat na een bocht. De ZM2 SL-naaf heeft 66 aangrijppunten. De trailversie, 1ZERO HITOP S krijgt de ZM900-naafset.

Specificaties

Velgdiepte: 21.2 millimeter

Interne veldbreedte: 30 millimeter

Gewicht: 1325 gram, de SW versie weegt 1495 gram

Constructie: Carbon – Hookless

Tubeless ready

TYREWIZ 2.0

De 1ZERO HITOP SW wordt ook geleverd met het TyreWiz bandenspanningscontrolesysteem, zodat je altijd de juiste bandenspanning hebt voor optimale prestaties. De TyreWiz 2.0 is opnieuw ontworpen voor nauwkeurigheid en grotere compatibiliteit voor verschillende velgdieptes om nauwkeurige drukgegevens in real-time te leveren.

De TyreWiz 2.0 is licht en duurzaam en maakt gebruik van LED-lampjes om aan te geven wanneer de bandenspanning buiten het doelbereik valt met een waarschuwing voor te lage of te hoge bandenspanning. Een optimale bandenspanning is een cruciale factor voor het maximaliseren van de snelheid en prestaties, vooral op moderne wielen. Met TyreWiz 2.0 kun je beslissingen nemen die van invloed zijn op de rolweerstand, tractie, bandenslijtage en rijcomfort. TyreWiz 2.0 werkt ook samen met de SRAM AXS app om persoonlijke aanbevelingen voor de bandenspanning te geven. Met een universele velgadapter en meerdere ventiellengtes past het apparaat plat op weg- of MTB-velgen. Met de standaard handpomp die slechts +/-5% nauwkeurigheid meet, elimineert TyreWiz 2.0 barrières door het giswerk uit de bandenspanning te halen, zodat je sneller bent.

Meer info via www.sram.com/en/zipp