Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wout van Aert op Felt FX crossfiets

Felt Bicycles wordt fietsensponsor van Crelan-Charles en Veranda’s Willems-Crelan.

Zoals gewoonlijk op een eerste januari verwisselen er in het veldrijden ook komend jaar weer enkele namen van team en/of sponsor. In het oog springende verandering is de overstap van de teams van Crelan-Charles en Veranda’s Willems-Crelan naar de fietsenconstructeur Felt.

Op de eerste veldrit van het jaar, GP Sven Nys in Baal, zal daarom bijvoorbeeld wereldkampioen Wout van Aert te zien zijn op een Felt FX. Dat is een ultralichte crosser van Amerikaanse makelij. Eén van de eigenschappen waar Van Aert al bij de testritten zeer over te spreken was, is het zeer stijve trapasgedeelte. Van Aert zal trouwen kunnen beschikken over fietsen in een speciaal regenboogdesign.

Felt gaat zowel de cyclocross-poot als het wegrennersteam van Crelan/Veranda’s Willems van fietsen voorzien. Het team is bijzonder in die zin dat er voor het eerst zowel een veldritploeg als een wegploeg in een en dezelfde structuur zijn ondergebracht op Pro Continentaal niveau.

De renners zullen kunnen beschikken over Felt FR fietsen voor op de weg, Felt DA bikes voor de tijdritten, en Felt FX’en dus voor in het veld. Bekende namen in het team zijn verder Stijn Devolder en Timothy Dupont, terwijl ook de namen van de teammanagers een bel zullen doen rinkelen: voor de wegploeg is dat Nick Nuyens. Voor het veldritgedeelte is dat Niels Albert. (RVS)

Gerelateerde artikels