Deel dit artikel:

Win dankzij Bolero een verkenningsrit met Jan Bakelants op het EK/BK gravelparcours

Op zondag 1 oktober vindt in Oud-Heverlee het eerste EK en meteen ook het eerste BK Gravel ooit plaats. Bolero, het onlinebeleggingsplatform van KBC, is hoofdsponsor van de koers en bied je de kans om in het gezelschap van Jan Bakelants daags voordien het plaatselijk parcours in de prachtige Brabantse Wouden te ontdekken.

Jan Bakelants, of Jeanke zoals hij in de podcast Wielerclub Wattage door Dirk De Wolf wordt genoemd, is niet alleen voormalig profwielrenner en ‘toekomstig voorzitter van de UCI’, maar sinds zijn studententijd ook een zelf-belegger. En hij ziet wel wat overeenkomsten tussen gravelbiken en beleggen.

De weg naar vrijheid…

‘Net zoals op je gravelbike kies je bij het beleggen je eigen pad en zo wordt heel je rit een ontdekkingstocht’, geeft Jan aan. ‘Ik zie beleggen als the road to freedom: door een deel van je vermogen aan het werk te zetten, krijg je meer onafhankelijkheid in de tweede helft van je leven. En een onlinebeleggingsplatform zoals Bolero is zoals mijn fiets GPS tijdens het gravelen: het helpt me om de juiste paden in te slaan en zo meer fun te beleven aan mijn ontdekkingstocht.’
Net als fietsen, leer je beleggen met vallen en opstaan. Enkel de aanhouder kan winnen. ‘Ik heb ook leergeld moeten betalen op de beurs, maar die ervaring zorgt ervoor dat je vermogen kan opbouwen’, aldus Jan. ‘Vergelijk het met jarenlang trainen om je conditie te verstevigen. Na een tijd heb je een stevige basis, waarop je de rest van je carrière kan teren.’


Dat Jan het goed kan uitleggen, bewijst hij nog maar eens in deze korte, maar fraaie video’s over de linken tussen beleggen en gravelbiken.

…door de Brabantse Wouden

Jan gravelt zondag 1 oktober tijdens het BK/EK Gravel een kleine 160 kilometer door het paradijs van de Brabantse Wouden, een weergaloze regio, die eeuwenoude bossen afwisselt met panoramische vergezichten. Maar de dag ervoor wil hij eerst nog tweemaal de lokale lus van 28 kilometer door Oud-Heverlee, Leuven en Bierbeek verkennen. Dankzij Bolero mogen 19 gravelbikers hem daarbij vergezellen.

Heb jij zin in een onvergetelijke graveltocht in het wiel van de allereerste Belgische kampioen Gravel (ja, toch, Jan?!)? Vul dan gauw het Bolero-wedstrijdformulier in. Ben je erbij? Vergeet dan zeker niet Jan tijdens het gravelbiken nog een paar beleggingstips te ontfutselen.