Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wilier komt met eigen wielsets

Wilier Triestina, fietsenleverancier van het Franse team Total Direct Energie, komt nu ook met drie wielsets op de proppen. De Italiaanse constructeur hoopt op die manier de ontwikkeling van wielen en frames beter op elkaar af te stemmen in het streven naar nog betere prestaties.

ULT38 KT

De ULT38 KT is een puur prestatiegerichte carbon wielset voor tubes en schijfremmen. Wilier zet hier hoog in met keramische lagers voor een lagere rolweerstand en een totaalgewicht van slechts 1.390 gram. De 38 millimeter hoge velgen hebben een buitenbreedte van 24,2 millimeter en worden door middel van Sapim spaken met de naven verbonden. De naven hebben een aluminium body, zijn voorzien van keramische lagers van CeramicSpeed en er past een 12mm steekas in.

AIR50 KC

Voor de windklievers is er de AIR50 KC, een wielset met 50 mm hoge tubeless ready carbon velgen. De velg meet aan de binnenkant 19 mm en 26 mm aan de buitenzijde zodat er bredere banden gemonteerd kunnen worden. Hier geen keramische lagers, maar standaard lagers van het Japanse Ezo. Deze wielset voor 12 mm steekassen weegt 1.600 gram.

NDR38 KC

Als derde wielset presenteert Wilier de NDR38 KC, een endurance wielset van 1.655 gram per set met 38 mm hoge tubeless ready velgen en Sapim spaken. Net als de ULT38 KT en AIR50 KC is de NDR38 KC wielset compatibel met 12 mm steekassen.

Adviesverkoopprijzen en data van beschikbaarheid konden ze bij Wilier voorlopig nog niet kwijt.

Alle Wilier fietsen vind je op de site van Wilier Triestina, de wielsets staan er voorlopig nog niet tussen het productaanbod.