Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wielrenner wil 350.000 euro (!) van staat na val op slecht wegdek

Een wielrenner uit het Engelse Croydon probeert zo’n 350.000 euro van de staat te vorderen. Hij reed door een gat in de weg en viel. Daar ondervindt de wielrenner voor altijd schade van.

Het incident gebeurde in 2016 op een busbaan in de Londense wijk Croydon. De wielrenner ging onderuit en liep meerdere botbreuken op, evenals traumatisch hersenletsel. Hij verbleef zes maanden in het ziekenhuis. Op dit moment heeft hij voortdurend toezicht nodig en lijdt hij aan oververmoeidheid, geheugenverlies en concentratieproblemen.

De openbaar aanklager heeft zich volgens berichtgeving in de Evening Standard uitgesproken over de kwestie. Die vindt dat het defect aan de weg gesignaleerd en gerepareerd had moeten worden na een reguliere inspectie. Dat is niet gebeurd en dat valt de verantwoordelijken te verwijten. De rechter moet zich nog uitspreken over de kwestie.

De advocaat van het slachtoffer vindt een bedrag van 300.000 pond (350.000 euro) ter compensatie meer dan redelijk. De man zal nooit meer de oude worden en zijn conditie zal alleen maar verslechteren.