Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wielerkledingfabrikanten storten zich op productie mondmaskers

Het rondwarende coronavirus wakkert de creatieve ondernemersgeest aan. De wielerkledingproducenten Bioracer en Santini storten zich nu op de markt van mondmaskers.

Bioracer is normaal gesproken druk met de productie van snelpakken, maar nood breekt in dit geval wet. Het merk begint op vraag van Make It Belgium met de samenstelling van zelfbouwpakketten voor mondmaskers. De bestellers daarvan krijgen dus geen kant-en-klare maskers thuis, zij moeten de laatste handelingen zelf verrichten. Er liggen op dit moment voldoende materialen in de fabriek in België voor de productie van twintigduizend zelfbouwpakketten.

De vraag is nog hoe de mondmaskers op verantwoorde wijze bij de eindgebruiker belanden die de maskers eigenhandig in elkaar zetten. Daarvoor doet Bioracer een beroep op de sportieve klanten, zo ook de profs. Bioracer heeft de hoop uitgesproken dat sportievelingen die deze dagen trainingskilometers willen maken bereid zijn om de helpende hand uit te steken en pakketten te bezorgen. Bij interesse kunnen zij mailen naar mondmaskers@bioracer.com.

Tienduizend maskers per dag

Ook Santini maakt zich sterk voor de productie van gezichtsmaskers als reactie op het coronavirus. Het Italiaanse bedrijf uit Lallio, in de buurt van Bergamo dat op dit moment hard wordt getroffen, hoopt de productie maandag te kunnen starten. Santini werkt daarbij samen met de lokale textielfabrikant Sitip. Als de instanties het prototype hebben goedgekeurd, zou Santini zo’n tienduizend maskers per dag kunnen maken.