Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wielassortiment CADEX heeft er een telg bij: 36 Disc WheelSystem

CADEX heeft haar nieuwe CADEX 36 Disc WheelSystem gelanceerd. De wielen zijn gemaakt voor renners die snelle acceleratie, een hoge mate van efficiëntie, stabiliteit en controle op uiteenlopende wegen wensen.

De CADEX 36 Disc is een set hookless wielen van 1.302 gram. Deze is voorzien van onder meer de Dynamic Balanced Lacing (DBL), een spaaktechnologie voor maximale krachtefficiëntie. De versterkte carbon lay-up en de hoge treksterkte van de carbon aerospaken resulteren in een transmissiestijfheid die 40 procent beter is dan bij vergelijkbare wielsets van concurrenten als Bontrager, Roval en Zipp. CADEX baseert zich daarbij op interne tests.

CADEX heeft de flex van het wiel tot een minimum beperkt. Dat heeft geleid tot een laterale stijfheid-gewichtsverhouding die 30 procent beter is in vergelijking met wielen uit hetzelfde prijssegment. Ook hier beroept CADEX zich op eigen onderzoek.

Stabiliteit en controle

De nieuwe wielset van het aan Giant gelieerde merk maakt gebruik van de wrijvingsarme CADEX R1-C30 naaf. Deze heeft geen stalen, maar keramische lagers. Daardoor loopt de naaf anderhalf keer soepeler.

Met een binnenvelgbreedte van 22,4 millimeter biedt het CADEX 36 Disc WheelSystem renners de mogelijkheid voor banden met een groot volume te kiezen. De velgdiepte van 36 millimeter krikt de stabiliteit en controle, hoe de wind ook staat en wat de kwaliteit van de ondergrond ook is.

Voor veeleisende dagen

“Toen we begonnen met het ontwerpen van de nieuwe 36 Disc, was het onze bedoeling een wiel te maken dat renners zouden kiezen voor de meest veeleisende dagen op de fiets”, aldus Jeff Schneider, Hoofd Product en Marketing bij CADEX.

“De 36 gebruikt veel geavanceerde technologie die ook in onze andere hookless WheelSystems zit. Echter gaat dit wiel een stap verder: de geringe diepte en grotere binnenbreedte in combinatie met de toevoeging van keramische lagers zorgen voor meer veelzijdigheid, betere prestaties en extra efficiëntie. Dit is fijn voor renners die een grotere variëteit aan wegen en omstandigheden op hun pad krijgen.”

Gerelateerde artikels