Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

West-Vlaanderens Mooiste staat voor de deur

Fietsliefhebbers wrijven in hun handen, want er staat een groot fietsspektakel voor de deur: West-Vlaanderens Mooiste, een klassieker op de toertochtenkalender. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus kan je dagelijks op weg vanuit uitvalsbasis Roeselare. Kom af en neem deel aan dit Coppa Grinta!-evenement. Fiets één dag, meerdere dagen of gewoon alle dagen!

Roeselare is de ideale uitvalbasis om West-Vlaanderen één of meerdere dagen te ontdekken met de fiets. De verschillende parcoursen zijn op maat uitgewerkt voor wielertoeristen, mountainbikers en recreatieve fietsers. Alle fietstochten hebben iedere dag een nieuw bewegwijzerd parcours, kwalitatieve bevoorradingen, prima accommodaties en een gezellige après-bike.

De route op donderdag kronkelt langs fietsvriendelijke wegen naar de regio Houtland in het centrum van de provincie. Je maakt onderweg kennis met de Torhoutse bossen en de grote afstanden fietsen richting Snellegem en Zerkegem. De fietstocht wordt gekenmerkt door leuke natuurplekjes, landelijke wegen, open vlaktes en je komt langsheen het kasteel d’Aertrycke.

Op vrijdag fiets je via landelijke wegen langsheen waardevolle landschappen en groene zones richting Gullegem en Moorsele. Je rijdt door het Steenbeekbos en ontdekt het groene Lint in Moorsele. De grotere afstanden gaan naar het Preshoekbos in Marke en naar het landelijke Bellegem. Rustige fietswegen leiden je langs tal van kapelletjes en oude, typische vierkantshoeven.

Zaterdag voert historie de boventoon. Nabij Ieper passeer je heel wat relicten en getuigenissen van de Eerste Wereldoorlog. Er is een mogelijkheid om gratis een tweetal unieke WOI-sites te bezoeken (met gids): de Duitse Commandobunker in Zandvoorde – Zonnebeke en Buttes New British Cemetery in Zonnebeke. De sportieve fietsers (100 en 125 kilometer) fietsen dwars door het West-Vlaamse berglandschap. De Kemmelberg, de Rode berg en andere meer of minder gekende heuvels staan op het koersmenu.

Zondag is de afsluitende dag. De sportieve fietstochten van 50, 75 en 100 kilometer fietsen naar de Huwynsbossen. Langsheen autoluwe wegen ontdek je de regio Wingene. De route is gekenmerkt door de landelijke rust, het groene landschap en de vele bossen. De familietochten van 25 en 50 kilometer verkennen de streek rond Roeselare en de regio Ingelmunster. De kinderfietstocht ‘De Zoevende Zapper’ brengt de allerjongsten met hun ouders naar de mooiste Roeselaarse plekjes.

Coppa Grinta!
West-Vlaanderens Mooiste is één van de veertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2018. Dit is een driesterrencircuit van toertochten, gespreid over Vlaanderen en gereden van februari tot september. Coppa Grinta!-tochten staan voor kwaliteit en fietsbeleving, van start tot finish. Wie de Coppa Grinta!’s fietst, maakt kans op leuke prijzen. Het principe is simpel: hoe meer je er fietst, hoe vaker je wordt beloond en kans maakt op de hoofdprijs… een Cannondale racefiets ter waarde van 2.999 euro!