Deel dit artikel:

Wereldkampioenschap Mountainbike in Les Gets (Frankrijk).

Ik weet niet wat er in jouw agenda staat voor het laatste weekend van augustus 2022, maar in de onze staat alvast met dikke vette stip het wereldkampioenschap mountainbike in Les Gets aangeduid. Van 24 tot 28 augustus verzamelen de snelste mountainbikers van deze planeet om de wereldtitels in zowel downhill als crosscountry te verdelen.

Les Gets, tussen het meer van Genève en de Mont Blanc, op een uur van de luchthaven van Genève, hoort bij het Frans-Zwitserse wintersportgebied Les Portes du Soleil: één van ‘s werelds grootste internationale skigebieden. De ideale ligging op een bergpas maakt het bij elk seizoen een zonovergoten plek. De bergpas, die deel uitmaakt van de Route des Grandes Alpes, maakt van Les Gets een vaak bezochte plaats voor de klimgeiten onder ons. Vlakbij ligt met onder andere Col des Aravis, Col de la Colombière, Col du Joux-Plane, Col de La Ramaz en Col de Joux Verte nog wel een aantal andere fraaie ‘Ronde van Frankrijk’-klimmetjes. Daarnaast is Les Gets – en bij uitbreiding Les Portes du Soleil – een onbegrensde immense speeltuin voor de mountainbiker. Met parkoersen voor alle niveaus, een fantastisch bikepark en een reeks liften om je snel opnieuw op de berg te brengen, is Les Gets een puur mountainbikeparadijs.

Les Gets heeft daarbovenop een traditie inzake mountainbikewedstrijden. In 2004 organiseerden zij reeds de wereldkampioenschappen, maar ook met finales voor de wereldbekerwedstrijden in 2019, 2020 en 2021 bewees Les Gets dat ze een uitstekende locatie voor wedstrijden op het allerhoogste niveau zijn. Op de 128 kilometer trails moet er vast een uitdagend parkoers samengesteld kunnen worden.

Laat onderstaande teaser je alvast warm maken voor de volgende wereldkampioenschappen.

Gerelateerde artikels