Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Weer of geen weer, het Alpha RoS Jacket komt altijd van pas

Of het nou regent, zonnig is of vriest, het maakt niets uit voor wie het Alpha RoS Jacket van Castelli draagt. Je kunt dit jack deze winter onder allerlei weersomstandigheden inzetten (bij temperaturen van -5 tot 10 graden). Telkens ervaar je prima eigenschappen en kun je optimaal presteren.

Tot voor kort bestond je kleerkast uit sportkledij voor droog weer en aparte kleding voor natte weersomstandigheden. Je droeg nooit je kledij voor regen in droge omstandigheden omdat het gewoonweg te klam was en aan de buitenkant niet aerodynamisch genoeg was. Je kledij voor droge omstandigheden was dan weer niet geschikt voor gebruik bij regen.

Ander niveau
De Gabba en Perfetto familie hielpen om dit gat te dichten, maar de Alpha RoS is nog van een ander niveau. Castelli nam in de ontwikkeling alle features van het Alpha Jacket mee. Daarbij gaat het om de constructie met twee lagen om de isolatielaag te scheiden van de buitenlaag, de dubbele opening om de koude lucht te verspreiden voor meer ventilatie, het uitstekende ademend vermogen, de ruw afgewerkte mouwuiteinden, de geaccentueerde kraag, de zachte stretch stof en tenslotte de fantastische pasvorm.

Dankzij het gebruik van het nieuwe Gore Tex Windstopper light-membraan met DWR behandeling (waterafstotende impregnatie), selectief gebruik van getapete naden en een waterdichte YKK Vislon-rits is het jack bijna waterdicht gemaakt. De features die je als fietser gewend bent van het Alpha Jacket voor gebruik onder koudere weersomstandigheden zijn intact gebleven.

Geen opofferingen
Volgens de outdoor-industrie kan je pas van waterdicht spreken als de jas een waterkolom van minimaal 10.000 millimeter kan verwerken. Ook zou het jack volledig moeten zijn afgewerkt met getapete naden. Daar heeft Castelli niet voor gekozen omdat in dat geval te veel opofferingen gedaan zouden moeten worden in de features van het jack.

Castelli heeft haar eigen definitie van een ‘real world’ bepaald. Het jack werd getest onder extreme weersomstandigheden. Er kan in principe altijd een druppel water door de naad naar binnen komen, maar je zal wel warm en droog blijven omdat het jack bijna al het water buiten houdt. Tegelijkertijd kan het zweet wel naar buiten dankzij het goede ademend vermogen. Deze jas voelt aan als een game changer en is een grote stap voorwaarts in Castelli’s missie om kledij te maken waarin je kan presteren ongeacht de weersomstandigheden. Het zal je ritten extra aangenaam maken, regen of zonneschijn.