Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Weektip: leuke alternatieven voor Zwift

Train je in deze ‘coronatijd’ vaker binnenshuis dan gebruikelijk? Dan wil je misschien weleens wat anders dan alleen maar Zwift. In onze weektip een aantal alternatieven.

The Sufferfest…

… is bedoeld voor sportieve fietsers die op zoek zijn naar een trainingsapp die veel meer biedt dan slechts trainingsvideo’s. Je treft er bijvoorbeeld ook een yogatraining die op fietsen is gerecht. De app is tevens geschikt voor degenen die graag naar echte beelden van oude koersen kijken en gebruikers die niet zo gefocust zijn op het voortdurend ‘levelen’ met mederijders. Ook als je een iets minder stabiele internetverbinding hebt, is deze app bruikbaar (stel je voor dat je ergens ver buiten Vlaanderen bent gestrand door de coronaperikelen…). Want je downloadt de video voor gebruik.
Kosten: veertien dagen gratis (proefversie). Daarna 12.99 dollar per maand en een jaarbedrag.

VeloReality…

… is bedoeld voor degenen die graag indoor fietsen in een echte omgeving. De app toont namelijk echte en geen (3D-)nagebootste beelden. De video’s laten het parcours zien dat je fietst, de weerstand wordt onderweg daarop aangepast. Je hebt met de gratis software diverse mogelijkheden, in de betaalde database zitten video’s van HD- en 4K-kwaliteit. Een ding om rekening mee te houden: de software is enkel geschikt voor Windows.
Kosten: gratis gebruik. Kwaliteitsvideo’s kosten 9,95 euro per stuk.

TrainerRoad…

… is bedoeld voor fietsers die tijdens de indoor inspanning graag naar eigen video’s, series en andere content kijken in plaats van enkel naar een scherm met daarop de virtuele beelden van de eigen trainingsomgeving. Bij TrainerRoad draait het eerder om de prestatie dan om de beleving. Vooral de datafreaks die gek zijn op statistieken achter een training voelen zich thuis bij TrainerRoad.
Kosten: 189 dollar per jaar of 19,95 dollar per maand. Niet tevreden? Dan krijg je na de eerste dertig dagen je geld terug.

Over the bars…

… is bedoeld voor degenen die een spel willen maken van het fietsen. Zodra het startschot valt, sprint je volle bak en probeer je virtuele tegenstanders te snel af te zijn. In tegenstelling tot vrijwel alle andere apps moet je zelf sturen in de bochten. Dat doe je door bijvoorbeeld je smartphone plat op het stuur te bevestigen. Deze reageert op stuurbewegingen. Over the bars is zeker weer eens wat anders dan Zwift.
Kosten: eenmalig 5,49 euro.

Bkool…

… is bedoeld voor degenen die indoor workouts willen personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld je eigen GPX-routes en videobeelden uploaden. Wil je dat niet? Dan kun je ook gewoon gebruikmaken van de virtuele 3D-omgevingen die Bkool zelf heeft gecreëerd. Aardig detail: er zitten ook wielerpistes in deze app.
Kosten: het gebruik is gratis, maar dan heb je wel beperkte mogelijkheden. Het premiumabonnement kost 8 euro per maand.

  • Er zijn uiteraard nóg meer mogelijkheden, van de eigen software van Tacx tot en met Kinomap. Welke gebruik jij graag? Laat het ons weten op Facebook.