Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Weektip: fietsevents voor vrouwen

De Internationale Vrouwendag van zondag zit nog vers in het geheugen. Daarom lichten we voor deze weektip drie aan te bevelen fietsevents uit die extra aantrekkelijk zijn voor vrouwen.

Ellen van Dijk Toertocht

Ellen van Dijk (Trek-Segafredo Women) staat vooral bekend als de Nederlandse hardrijdster en specialist in tijdrijden. De Zuid-Hollandse heeft haar eigen toertocht, die ze samen met WTC Woerden heeft uitgezet. Het evenement bestaat uit drie afstanden (60, 80 en 120 kilometer) die alle door het Groene Hart gaan. De routes zijn gebaseerd op de trainingsritten die Van Dijk in haar thuisomgeving maakt. Het is mogelijk om je vooraf in te schrijven via de NTFU.

Daphny van den Brand Classic

Daphny van den Brand heeft in haar carrière de nodige overwinningen behaald. Tegenwoordig runt ze mede een eigen fietsenzaak en is ze af en toe op televisie te horen als commentator bij cyclocrossen. Ze heeft met WSC Zeeland (Noord-Brabant) ook haar eigen Classic, bestaande uit drie afstanden (85, 110 en 130 kilometer). De ritten voeren onder meer naar de Mookerplas, het glooiende Groesbeek en de Ooijpolder bij Nijmegen. De Classic is dit jaar toe aan de zevende editie.

ŠKODA Ladies Classic for Think Pink

Op zondag 23 augustus is het Centrum Ronde van Vlaanderen de uitvalsbasis voor de ŠKODA Ladies Classic for Think Pink 2020. Er zijn routes uitgepijld door de Vlaamse Ardennen. De afstanden: 25, 45, 75 en 125 kilometer. De twee kortste afstanden zijn ook geschikt voor elektrische fietsen. Plezier en genieten staat voorop bij dit event. Tegelijkertijd wordt aandacht gevraagd voor Think Pink, een campagne tegen borstkanker. Bewegen (fietsen) is een cruciale preventiemaatregel tegen borstkanker.