Deel dit artikel:

Wedstrijd: boots pose na van Mapei-trio in ‘De Hel’ (1996)

Foto-inzendingen zijn welkom via Facebook (#ahistoryofwinning).

14 april 1996 was een memorabele dag voor elke wielerliefhebber. De sterkste wielerformatie van dat moment zorgde voor een beklijvende Sportful-overwinning in Parijs-Roubaix. Drie Mapei-renners bleven alles en iedereen voor en zorgde voor eeniconisch beeld dat bij iedereen op het netvlies gebrand zit.

20 jaar later huldigt Sportful dit beeld op gepaste wijze. De kledingfabrikant schrijft een wedstrijd uit die alle wielerliefhebbers oproept om de pose van Museeuw, Tafi en Bortolami van op de wielerpiste na te bootsen. Inzendingen kunnen ingestuurd worden via Facebook met de hashtag #ahistoryofwinning. Johan Museeuw kiest zelf welke inzending de beste is. De fabrikant stelt dat het dragen van Sportfu- kledij extra sympathie én punten oplevert bij de Leeuw van Vlaanderen.

De winnaars mogen uit de Sportful-catalogus voor 1500 euro aan kledij kiezen. Van de Fiandre van Contador tot de Bodyfit van Sagan en alles daartussen. De wedstrijd loopt tot aan de finish van de Amstel Gold Race (zondag 17 april).