Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Watch this: een racefiets van gerecycleerde whiskyvaten!

Whisky- en fietsliefhebbers opgelet want de samenwerking tussen Renovo bikes en Glenmorangie kan ernstige gevolgen hebben voor uw portemonnaie!

Tijdens een exclusief feestje in ‘Behind the Shed’ in London’s Old Street hebben het Schotse whiskymerk Glenmorangie en de Amerikaanse fietsenbouwer Renovo Hardwood Bicycles gisteravond het resultaat van hun samenwerking voorgesteld. De Glenmorangie Original Bicycle heeft een hol frame dat wordt gemaakt van houten balken (Amerikaanse eik, voor de volledigheid) die in een eerste levenscyclus al deel uitmaakten van de vaten waarin de Glenmorangie whisky rijpte. Het kost de vaklui van Renovo twintig uur om het frame te bouwen dat in de maten 52 tot 61 cm beschikbaar is. De complete fiets weegt 8,1 kilogram en hoeft niet meer dan 6.950 dollar te kosten.

De samenwerking tussen Glenmorangie en Renovo Bikes kadert in het project ‘Beyond the Cask’ waarbij Glenmorangie er naar streeft om de whiskyvaten op een originele manier te recycleren. Vorig jaar leverde ‘Beyond the Cask’ een eerste creatief product op toen de Britse brillenmaker Finlay & Co de oude whiskyvaten gebruikte om er hippe zonnebrillen mee te maken.

Renovo Hardwood Bicycles werd in 2007 door Ken Wheeler in Portland Oregon opgericht en is -uiteraard- gespecialiseerd in de bouw van houten fietsen. Volgens Wheeler is hout een ideaal materiaal om fietsen mee te bouwen omdat het ‘goed’ veroudert en heel veel trillingen absorbeert.

Het lanceringsfeestje werd bijgewoond door wielrenster Nicole Cooke en de acteurs Richard Rankin en Cara Theobold.

Gerelateerde artikels