Deel dit artikel:

Wahoo komt met verbeterde KICKR Smart Trainer

Wahoo heeft zijn nieuwste KICKR Smart Trainer op de markt gebracht. Een tweede introductie is de vernieuwde versie van de KICKR BIKE. Beide apparaten beschikken over verbeterde functies die de gebruikservaring moeten optimaliseren. De voornaamste is een WiFi-verbinding.

Door de toevoeging van een WiFi-verbinding bij de nieuwe KICKR Smart Trainer en KICKR BIKE heb je nu als fietser de mogelijkheid om via WiFi verbinding te maken met bijvoorbeeld je telefoon of tablet. Dat verbetert de gebruikservaring, je bent niet langer afhankelijk van Bluetooth en ANT+-chips. Ook het probleem van drop-outs is hiermee opgelost, je blijft tijdens de gehele duur van de work-out verbonden.

De toevoeging van een Wi-Fi verbinding biedt bovendien een aanzienlijke verhoging van de snelheid van gegevensoverdracht ten opzichte van Bluetooth en ANT+. Dit zorgt ervoor dat statistieken op het scherm meer dan 65 procent sneller worden weergegeven en eRacing nog nauwkeuriger verloopt. De introductie van WiFi zorgt er tevens voor dat real-time problemen snel opgelost kunnen worden. De Wahoo klantenservice biedt dekking. Daarnaast zijn er automatische firmware-updates.

De lancering is een belangrijke mijlpaal voor Wahoo. Het is tien jaar geleden dat de oorspronkelijke versie van de KICKR Smart Trainer op de markt verscheen. KICKR begon met als doel om het indoorfietsen op de kaart te zetten. Ga voor meer informatie naar de website van Wahoo.