Deel dit artikel:

Wahoo KICKR SNAP: ‘indoortrainen is ineens niet meer saai’

Leden van Grupo Sportivo Grinta! testten de Wahoo KICKR SNAP.

Een aantal leden van Gruppo Sportivo Grinta! viel onlangs met de neus in de boter. Zij mochten de Wahoo KICKR SNAP  testen. Enkele leden delen hier hun ervaringen. Ditmaal is het de beurt aan Nico Magherman.

nico-magherman-4.jpg

“De Wahoo KICKR SNAP weegt veel, maar dat is waarschijnlijk nodig voor de stabiliteit. We willen natuurlijk ook veiligheid”

“Een hele dag heb ik in spanning zitten wachten op de koerier met het pakje. Om half vijf was het zover… Vandaag blijft het pakje echter dicht want ik moet meteen weg. Dit weekend ga ik het pas openen en voor het eerst in mijn leven een indoortrainer proberen. Wat me al is opgevallen is het gewicht van de Wahoo KICKR SNAP. Hij weegt veel, maar dat is waarschijnlijk nodig voor de stabiliteit. We willen natuurlijk ook veiligheid.

Velen denken dat ze enkel een indoortrainer moeten kopen en dat ze meteen kunnen beginnen fietsen. Er komt heel wat meer bij kijken. Om te kunnen starten heb ik een mat, nieuw achterwiel, cassette en speciale band gekocht voor op een indoortrainer. Dat alles kostte me 370 euro. Er zit geen handleiding bij mijn Wahoo KICKR SNAP, maar op het internet vind je gelukkig veel informatie.

nico-magherman-1.jpg

Mijn fiets op de Wahoo KICKR SNAP zetten verloopt zeer gemakkelijk. En dat terwijl ik geen enkele ervaring heb met indoortrainers. Het is vervolgens een kwestie van de verlengsnoer verbinden en in het stopcontact steken en mijn voorwiel op zo’n stabiteitsstukje laten rusten. Daarna kunnen we beginnen. 

Ik heb de iPhone gekoppeld met de KICKR SNAP. Alles wijst zich vanzelf. Je moet gewoon de app installeren en daarna maakt hij zelf contact met de indoortrainer. Aansluitend heb ik mijn eerste ritje gedaan op een indoortrainer. Eerst heb ik 10 minuutjes losgereden, daarna heb ik een zogeheten spindown gedaan (om de weerstand juist te berekenen) en tot slot heb ik 10 minuutjes gefietst.

nico-magherman-2.jpg

Vier keer testte ik de Wahoo KICKR SNAP écht:

–        Donderdag 24 december 2015: een half uurtje gefietst terwijl ik naar Breaking Bad op Netflix keek
–        Zaterdag 26 december 2015: 40 minuten gefietst terwijl ik op televisie het veldrijden volgde
–        Zondag 27 december 2015: een Zwift-account aangemaakt, software geïnstalleerd, USB-ANT-dongle in de computer gestoken en de app op de smartphone geïnstalleerd. Alles is zeer intuïtief en werkt eenvoudig zonder uitleg. Daarna heb ik een eerste ritje gereden. Je voelt duidelijk een verschil tussen een afdaling van 11 procent en een klim van 8 procent…Er zitten ook leuke extra’s in Zwift zoals een tussensprint en rondetijd. Als iemand je inhaalt moet je het gat proberen dicht te rijden. Het is een stuk minder saai dan de vorige ritten. Op je smartphone kan je chatten met andere fietsers en andere renners bekijken. Het programma zelf draait op je laptop. Het is visueel leuk dat je ziet wat je fietst en dat je voorbij wordt gestoken door anderen of zelf mensen inhaalt.
–        Donderdag 31 december 2015: opnieuw een ritje gereden met Zwift. Wat mij opvalt is dat er een paar seconden vertraging zit tussen hetgeen je op het scherm ziet (stijgingspercentages) en wat je als weerstand ondervindt.

nico-magherman-5.jpg