Deel dit artikel:

Wahoo Element Roam heeft betere batterij, scherm en kliminfo

Wahoo geeft de vernieuwde Elemnt Roam enkele interessante functies mee. Zo is de capaciteit qua batterij en opslag verhoogd, is het scherm verbeterd én krijg je nu ook uitgebreide kliminfo te zien als je bergop rijdt - een extraatje waarmee Wahoo opnieuw de aansluiting met enkele concurrenten maakt.

Een fiets-gps heeft eerst en vooral een accuratie positiebepaling nodig. Daarom heeft Wahoo nu dual-band gps aan de nieuwe generatie van de Elemnt Roam toegevoegd. Dat moet de accuraatheid vooral in bebost of dichtgebouwd gebied verhogen.

Spontaan gejuich zal opklinken onder de klimmers, want Wahoo heeft zijn Summit Segments Climb-functie bijgewerkt, waardoor je nu duidelijker je voortgang op een klim in het oog kan houden. Deze functie detecteert nu automatisch beklimmingen in een vooraf geladen route, toont voltooide beklimmingen en zorgt ervoor dat je meer gedetailleerde informatie kan bekijken over de huidige of nog komende beklimmingen van je rit.

De schermkwaliteit is verbeterd, zodat je een scherper beeld en een betere zichtbaarheid krijgt. De ingebouwde lichtsensor meet de hoeveelheid licht, en past daarmee de achtergrondverlichting van je kleurenscherm aan. Zo behoud je altijd optimaal zicht en gaat de accu zo lang mogelijk mee. Bij normaal gebruik is de batterijduur volgens Wahoo zo’n 17 uur. Je laadt de nieuwe Roam nu op via de USB-C-oplaadpoort. De grotere geheugencapaciteit van 32 GB laat toe om een groter aantal regionale kaartpakketten en opgeslagen routes te beheren en op te slaan. 

Daarnaast biedt de Roam nog perfect view zoom-opties (waarbij je gemakkelijk inzoomt op de trainingsdata die je dan nodig hebt), quicklook LED’s (de gekleurde leds aan de zijkant laten je in een oogopslag zien of je bijvoorbeeld in de juiste hartslag- of vermogenszone traint), on-device slimme navigatie en multisport handover (waarbij je automatisch overschakelt van je fietscomputer naar je Rival-horloge – ideaal voor triatleten). Leuk extraatje: met de nieuwe Roam kan je tijdens je rit ook je glucosegegevens in de gaten houden, zonder dat je daarvoor een telefoon nodig hebt.

Uiteraard integreert dit nieuwe toestel naadloos in het Wahoo-ecosysteem. Zo kan je je trainingen synchroniseren met je Wahoo X-abonnement, waardoor je toegang hebt tot nieuwe routes en trainingen en je complete trainingsgeschiedenis in de Wahoo Systm-app. De Roam is daarnaast ook te gebruiken met alle Kickr Smart Trainers en de Kickr Bike.

De nieuwe Elemnt Roam heeft een prijskaartje van 399,99 euro.