Deel dit artikel:

Wahoo breidt de Kickr-serie uit met de Rollr

De Kickr-familie van Wahoo heeft er sinds deze week een telg bij. Het merk heeft namelijk de Kickr Rollr geïntroduceerd. Het gaat hierbij een high-end versie van de traditionele rollenbank, die veel mogelijkheden biedt.

Het Amerikaanse merk, goed voor de nodige fietselektronica, had natuurlijk al de Kickr Core. Waar het daar een direct drive fietstrainer betreft waarbij je het achterwiel uit je fiets haalt en de ketting op de cassette van de trainer legt, gaat het bij de Kickr Rollr om een rollenbank. Maar niet zomaar eentje. Je zet het voorwiel als het ware statisch in een klem, terwijl traditionele rollen ook voorrollen hebben. Slechts het achterwiel beweegt over de rollen.

De Kickr Rollr is geschikt voor een breed scala aan frame- en bandenmaten. Het systeem beschikt namelijk om een verstelbare wielbasisklem. Dit maakt het bovendien gemakkelijk om de set-up met fiets op en af te bouwen. Zo is het systeem ideaal voor fietsers die snel willen wisselen tussen binnen en buiten rijden, voor gezinnen met meerdere gebruikers en voor warming-ups voor bepaalde wedstrijden. Over die laatste groep: tijdens het WK in Leuven dook de Kickr Rollr al eens bij de profs op, alleen toen was het product nog niet bekend onder de deze week geïntroduceerde naam. 

Qua connectiviteit biedt de Kickr Rollr het nodige. Je kan hem bijvoorbeeld via ANT+ verbinden met andere devices, denk aan een vermogensmeter en de Wahoo Elemnt. Je kunt er ook prima mee Zwiften. De Kickr Rollr simuleert hellingsgraden tot 10 procent. Het maximale wattage is 1.500 watt. Je hebt met dit nieuwe Wahoo-product in feite de combinatie van het natuurlijke gevoel van rollers en de connectiviteit van een smarttrainer. 

De Kickr Rollr heeft een prijskaartje van 799,99 euro. Voor als je nog geen powermeter hebt, biedt Wahoo een speciaal pakket aan. Je krijgt dan de Kickr Rollr in combinatie met de eveneens nieuwe Speedplay Powrlink Zero, een enkelzijdige powermeter die aan één kant je vermogen registreert. Deze bundel wordt aangeboden voor 1.399,99 euro. 

Gerelateerde artikels