Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Waar Fabian Cancellara z’n energie vandaan haalt…

Fabian Cancellara mag dan gestopt zijn met professioneel wielrennen, hij zit nog altijd regelmatig op zijn racefiets en houdt zijn conditie op peil. Energie ‘tapt’ hij bij Eurosport nutrition, het sportvoedingswerk dat sinds dit seizoen verkrijgbaar is in onder meer Vlaanderen en Nederland.

“Bij de fameuze Mapei-ploeg maakte ik m’n debuut in het profpeloton. Ineens reed ik samen met de grootheden van die tijd; echte winnaars die al veel hadden bereikt en van wie ik wilde leren. Het gebruik van sportvoeding stond indertijd nog in de kinderschoenen. Vandaag de dag zijn de repen, gels en sportdrank niet meer weg te denken uit de sport. Noch bij de profs, noch bij de amateurs. Ik heb de evolutie van sportvoeding en het gebruik daarvan van dichtbij meegemaakt. Met Eurosport nutrition wil ik m’n kennis en ervaring met andere sporters delen. Het doel is dat iedereen zijn of haar sportpassie optimaal kan beleven.”

Andere fietsers prikkelen

Cancellara, nog altijd de regerend olympisch kampioen tijdrijden, fietst met Eurosport nutrition. Hij levert waardevolle feedback, waardoor Eurosport nutrition steeds met  repen, gels en dranken op de markt komt die zijn goedkeuring hebben. Bovendien wil Cancellara, nu hij met wielerpensioen is, andere mensen inspireren en stimuleren om te sporten en fietsen. Hij zal sportieve fietsers samen met Eurosport nutrition van dienst zijn met uitleg over het juiste gebruik van sportvoeding.

“Of je nou de 50 kilometer lange solo in Parijs-Roubaix van 2010 neemt of de tijdritzeges in de Tour de France, sportvoeding is voor mij steeds onmisbaar geweest. Ook de ‘gewone’ wielrenners, hardlopers, triatleten, schaatsers, voetballers en vele andere sporters kunnen er nog veel voordeel mee behalen, mits zij het juist gebruiken. Daar help ik hen graag bij”, zegt de razend populaire Zwitser, die in overleg is om dit najaar (mogelijk eind oktober) naar Vlaanderen te komen voor de uitgestelde Chasing Cancellara.

De range sportvoeding

De sportvoeding van Eurosport nutrition heeft een hoogwaardige samenstelling, bedoeld voor optimale functionaliteit en prestaties. Onderscheidend aan Eurosport nutrition is de keuze voor ingrediënten met een natuurlijke basis. Er is bovendien echt fruit in verwerkt. Het assortiment bestaat uit energierepen voor snelle energie (Energy Bar), havermoutrepen voor geleidelijke energieafgifte (Oat Bar), twee energiegels (Energy Gel + Magnesium en Energy Gel + Cafeine) en isotone sportdrank (Isotonic Sports Drink). Van alle productsoorten zijn er twee smaakvariaties. Onder andere FuturumShop, Betersport.be en diverse speciaalzaken bieden de producten aan.