Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vredestein stoomt door naar WorldTour

In het verleden boekten onder meer Cadel Evans en Robbie McEwen al successen met banden van Vredestein. De fabrikant hoopt vanaf 2019 opnieuw hoge ogen te gooien op het allerhoogste niveau in de wielersport. Vredestein verbindt zich aan AG2R – La Mondiale, het team van Oliver Naesen en Romain Bardet.

Het is alweer zo’n tien jaar geleden dat Vredestein voor het laatst meedraaide op het hoogste niveau in de wielersport. De stap naar de UCI WorldTour komt voor Vredestein op een prachtig moment. De fabrikant viert volgend jaar namelijk de 110e verjaardag. Er is een contract overeengekomen voor twee seizoenen.

Het Franse AG2R – La Mondiale, dat zijn renners op Eddy Merckx-fietsen zet, gaat rijden met Vredesteins Fortezza Senso T. Deze tube heeft een handgemaakt katoenen karkas dat voor comfort moet zorgen. Het All Weather Silica (AWS) compound biedt dan weer grip onder zowel droge als natte omstandigheden. Onder het compound zit een extra antileklaag. De renners rijden doorgaans met banden van 25 millimeter. In de kasseiklassiekers opteren ze voor een bredere variant: 28 millimeter.

Ook op Pro Continentaal niveau

De ondersteuning van Vredestein blijft overigens niet beperkt tot AG2R – La Mondiale. Een traptrede lager, op Pro Continentaal niveau, rijden Adria Mobil Cycling (Slovenië) en Riwal CeramicSpeed Cycling (Denemarken) met de banden van Vredestein.