Deel dit artikel:

Voor de echte Campa-fan: de kurkentrekker van goud

Tijdens Kerstmis indruk maken op je fietsvrienden? Open dan aan tafel een fles wijn met de gouden kurkentrekker van Campagnolo, de Big Corkscrew.

Campagnolo is al lang niet meer de grootste in de wereld van fietscomponenten; de Italiaanse producent legt het steeds vaker af tegen de concurrenten Shimano en SRAM. Maar de fans die sinds jaar en dag bij Campagnolo zweren, zijn nog altijd talrijk. Binnen deze groep zal de nieuwe kurkentrekker extra in de smaak vallen, zeker in combinatie met een goede fles wijn.

Dat Campagnolo een kurkentrekker aanbiedt, is niet nieuw. Dat doet het merk al veel langer. Tullio Campagnolo ontwierp het originele design al in de jaren zestig. Deze zogeheten Big Corkscrew van brons is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 179 euro.

Nieuw is dat Campagnolo een gouden uitvoering heeft uitgebracht. Daar moet je dan wel diep voor in de buidel tasten: 1.950 euro. Je kunt kiezen tussen kurkentrekkers van 24-karaats goud en 18-karaats roségoud. Ze zijn er in een beperkte oplage om het exclusieve karakter nog wat te versterken.

Schoonheid en functionaliteit

“De Gold en Rose Gold kurkentrekkers zijn ontworpen om het creatieve vernuft te weerspiegelen dat elk Campagnolo-product traditiegetrouw onderscheidt”, stelt Campagnolo over het peperdure kleinood. “De tijdloze kwaliteit van een object dat een symbool is van Made in Italy-ontwerp wordt versterkt door zijn kostbare en elegante vorm. Zijn schoonheid en uitmuntend design worden gecombineerd met extreme functionaliteit.”

Met dat laatste doelt Campagnolo op de wijze van openen. “Om te voorkomen dat een onjuiste opening kurkresten in de wijn achterlaat, is de Campagnolo Big Corkscrew zo ontworpen dat de schroef zichzelf centreert op de kurk, waardoor elke keer een optimale opening wordt gegarandeerd.”